‘Çocuklar okulsuz kalmasın’

‘Çocuklar okulsuz kalmasın’
‘Çocuklar okulsuz kalmasın’

İHH İnsani Yardım Vakfı ‘Çocuklar okulsuz kalmasın’ projesiyle Suriye’nin Halep kentine bağlı İhtimlat kasabasında yeni bir okulu hizmete açmak için çalışmalara başladı.

İHH vakfı, çoğunluğunun Türkmenlerin oluşturduğu, İhtimlat kasabasında İHH ortaokuldan sonra ilkokul öğretimi için, savaşta büyük zarar gören okulu onarıp yeniden eğitime kazandırmaya hazırlanıyor.

Okulun onarımına başlandı.
Okulun onarımına başlandı.

Kasabada öğrenci sayısının fazla olması sebebiyle okulların yetersi olduğunu söyleyen İHH Babuselam sorumlusu Ömer Koparan şu ifadeleri kullandı: “Fırat kalkanı bölgesinde çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Özellikle bizler eğitime çok önem vermekteyiz. Nitekim sadece bu kasabada 1 Ekimde 15 sınıflık bir ortaokul kazandırdık. Burada yaklaşık 250 öğrencimiz eğitimlerini sürdürmektedir. Bu gün ise ilkokul için kolları sıvadık. Bu ayın sonunda bu okulumuzun da inşaat işlerini bitirip kırtasiye malzemeleri ve okul sıralarını temin edip hazır hale gelecek.”

Savaşta büyük zarar gören okul tekrar eğitime kazandırılacak.
Savaşta büyük zarar gören okul tekrar eğitime kazandırılacak.

İhtimlat ilkokulu'nun 12 derslikten oluştuğunu ifade eden Koparan, “Okulun olmamasından dolayı bir kısım öğrencinin Camilerde eğitimlerini sürdürüyor. Bu okulla birlikte 860 öğrencimiz sabah ve öğle olmak şartıyla eğitim alacak. Bu sayının 362’si yetim öğrencilerimizden oluşmakta. Milli Eğitimimiz buraya 23 Öğretmen olmak üzere 30 personel görevlendirdi.” dedi.

Bölgedeki okullar yetersiz kalıyor.
Bölgedeki okullar yetersiz kalıyor.

Türkiye Halkına sonsuz teşekkürler

Savaştan dolayı çocukların eğimsiz kaldığını söyleyen Okulun Müdürü Abdul Kafi El Hemşo, “İHH’nın yardımlarıyla bu kasabamızda ikinci okulu kuruyoruz. Okullarımızın araç ve gereçleri karşılayan Türkiye halkına sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Bunca savaş ve zorluklara rağmen bizi yalnız bırakmayan tüm herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Her iki okulun enerji ihtiyacının karşılanmasının 18 güneş paneli sistemi kuruldu. Böylelikle okullarda elektrik ihtiyacı da giderilmiş oldu.

Güneş panelleri kuruldu.
Güneş panelleri kuruldu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >