Çocukların elinden çıkmış 5 dahiyane buluş

Şuan hayatımızda önemli yerlere sahip bir çok keşif bulunmakta. Bunları keşfedenler ise sanıldığının aksine o zamanlar yaşları ufak kişilerdi. Doğuştan geniş hayal gücüne sahip bu çocukların 20’li yaşlarına gelmeden keşfettikleri buluşlar

Körler alfabesi
1909 yılında Fransa'da Louis Braille, daha 3 yaşındayken gözlerini kaybetti. Paris'te Kör Gençlik Enstitüsine devam ederken kitap okumayı sağlayacak bir format olmalı diye düşünmeye başladı. Karanlıkta, savaş mesajlarını okumayı sağlayan tasarlanmış askeri kod üzerine çalışmaya başladı. 1924 yılında, 15 yaşındayken ilk körler alfabesini ortaya çıkardı. Bugün hala, Braille'in alfabesi körler tarafından kullanılmaktadır.
Körler alfabesi 1909 yılında Fransa'da Louis Braille, daha 3 yaşındayken gözlerini kaybetti. Paris'te Kör Gençlik Enstitüsine devam ederken kitap okumayı sağlayacak bir format olmalı diye düşünmeye başladı. Karanlıkta, savaş mesajlarını okumayı sağlayan tasarlanmış askeri kod üzerine çalışmaya başladı. 1924 yılında, 15 yaşındayken ilk körler alfabesini ortaya çıkardı. Bugün hala, Braille'in alfabesi körler tarafından kullanılmaktadır.
Kulaklık
15 yaşındaki Chester Greenwood buz pateni yaparken kulaklarının çok üşümesinden şikayetçiydi. Telden bir kulaklık yaptı ve büyükannesinden kulak kısımlarına kürk dikmesini istedi. 1870 yılının başlarında ilk kulaklıklar keşf edilmiş ve ortaya çıkmış oldu. I. Dünya savaşı sırasında ABD askerlerine yapılan kulaklıklar ile büyük bir servetin sahibi oldu.
Kulaklık 15 yaşındaki Chester Greenwood buz pateni yaparken kulaklarının çok üşümesinden şikayetçiydi. Telden bir kulaklık yaptı ve büyükannesinden kulak kısımlarına kürk dikmesini istedi. 1870 yılının başlarında ilk kulaklıklar keşf edilmiş ve ortaya çıkmış oldu. I. Dünya savaşı sırasında ABD askerlerine yapılan kulaklıklar ile büyük bir servetin sahibi oldu.
Televizyon
Televizyonun çıkarılmasının sebebi 15 yaşındaki Philo T.Rarnsworth'dur. 1921 yılında televizyon üretmek için çeşitli çizimler ve notlar tuttu. 1922 yılında vakum tüpünü düşündü ve kimya öğretmeni ile bunları paylaştı. 21 yaşında kendi ürettiği ve elektronik görüntü sahibi ilk televizyon setini yaptı. 1971 yılında öldüğünde televizyonun ilk patenti ona aitti.
Televizyon Televizyonun çıkarılmasının sebebi 15 yaşındaki Philo T.Rarnsworth'dur. 1921 yılında televizyon üretmek için çeşitli çizimler ve notlar tuttu. 1922 yılında vakum tüpünü düşündü ve kimya öğretmeni ile bunları paylaştı. 21 yaşında kendi ürettiği ve elektronik görüntü sahibi ilk televizyon setini yaptı. 1971 yılında öldüğünde televizyonun ilk patenti ona aitti.
Su kayağı
1922 yılında 18 yaşında bir su sporları meraklısı olan Ralph Samuelson, Minnesota Gölüne su kayağı fikri ile geldi. Ahşap varil ve kayaklar için gerçek kar kayağı denemeleri yaptı. En sonunda kendi tasarımı su kayaklarını buldu. Samuelson, rampa kullanarak ilk atlayışı yapan kişidir. Fakat patent almadığından bu sporu onun keşfettiği hiçbir zaman kabul edilmedi.
Su kayağı 1922 yılında 18 yaşında bir su sporları meraklısı olan Ralph Samuelson, Minnesota Gölüne su kayağı fikri ile geldi. Ahşap varil ve kayaklar için gerçek kar kayağı denemeleri yaptı. En sonunda kendi tasarımı su kayaklarını buldu. Samuelson, rampa kullanarak ilk atlayışı yapan kişidir. Fakat patent almadığından bu sporu onun keşfettiği hiçbir zaman kabul edilmedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >