Çocukların güvenliğini tehlikeye düşüren videolarla ilgili YouTube'dan açıklama

Arşiv
Arşiv

Video içerik platformu YouTube'da çocuk güvenliğine uygun olmayan videoların bulunduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu içeriklere erişim engeli getirdi. YouTube, tartışmaya neden olan söz konusu içeriklerle ilgili açıklamada bulundu.

YouTube’un çocuklar için güvenli bir yer olmadığına dair medyada birçok haberin yer almasıyla birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçerek söz konusu içeriklere erişim engeli getirdi. Bu olayların ardından YouTube Türkiye cephesinden de açıklama gecikmedi. YouTube Türkiye çocuk istismarı konusuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

YouTube'den yapılan açıklama

"YouTube’da çocukların güvende kalmalarını sağlamak bizim için son derece önemlidir. Uygunsuz içerikleri mümkün olan en kısa sürede kaldırdığımızdan emin olmamızı sağlayan net yönergelere ve kapsamlı yaptırım süreçlerine sahibiz. Bu konuda daima teknolojiyi ve uzmanları bir araya getiren çok titiz bir yaklaşımla hareket ediyor, yasadışı aktiviteleri ilgili kanuni mercilere bildiriyoruz.

Bu konudaki şikayetleri titizlikle inceliyoruz. Kuralları ihlal etme potansiyeli olan videoları makine öğrenimi teknolojisinden ve otomasyon araçlarından yararlanarak hızlı şekilde tespit ediyor ve insanlar tarafından incelenmeye yönlendiriyoruz.

Türkiye'de de bu alanda önemli paydaşlarla yakın işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu çalışmalardan biri olarak geçen yıl başlattığımız “Internot Olmaya Var mısın?” projesi kapsamında, 6-12 yaş arası binlerce çocuğun, ailelerinin ve öğretmenlerinin çocukların internet dünyasını güvenle keşfetmelerine yardımcı olacak eğitimler almalarını sağladık. Platformlarımız üzerinde çocukların güvenliğini sağlamak, her zaman olduğu gibi bundan sonra da en temel önceliklerimizden olmaya devam edecek."

Ne olmuştu?

  • Video paylaşım sitesi YouTube’de geçtiğimiz haftalarda çocukların güvenliğini tehlikeye düşüren konularda içeriklere sahip hesaplar medyanın gündemine oturmuştu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duruma müdahale ederek, savcılık kararıyla söz konusu videolara erişimi engellemişti.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >