Çocukların okul kabusu bitlere ABD'den çözüm: Alo bit tarama

Değişen zaman ve gelişen teknoloji, beraberinde birçok meslek grubunu da getiriyor. İşte yaratıcılıkta sınır tanımayan bir meslek daha: Bit taramacılığı

Özellikle devlet okullarında okuyanlar iyi bilir; kalabalık bir sınıfın öğrencisiyseniz, genelde ayda birkaç defa bitlenmek işin kuralıdır. Ancak çocukların bir çoğunun yalnızca okul döneminde tanıştığı bitlerden kurtulmaları genelde hiç de kolay olmuyor. Bir süre sonra ilaçların dahi etki gösteremediği böceklerden kurtulmak mümkün olmayınca, işin içine teknoloji ve beraberinde getirdiği meslek grupları çıkıyor.






Özellikle kız çocuklarında görülüyor
Özellikle 3-10 yaş grubu kız çocuklarda daha sık görülen bit saçtan saça, ortak kullanılan eşyalarla, direkt ya da dolaylı yollarla bulaşabiliyor.
Özellikle kız çocuklarında görülüyor Özellikle 3-10 yaş grubu kız çocuklarda daha sık görülen bit saçtan saça, ortak kullanılan eşyalarla, direkt ya da dolaylı yollarla bulaşabiliyor.
Bitler hakkında bilinmeyenler
Bitler uçamaz, zıplayamaz, ancak saç temasıyla bulaşır.
Bulaşma durumunda, ortalama 20 kadar bit olur.
Dişi bit bir ay yaşar ve günde 5-10 yumurta üretir.
Bitler kafa derisinden kan emerek beslenir.
Yumurtadan 7-11 gün içinde bit çıkar.
Bitler hakkında bilinmeyenler Bitler uçamaz, zıplayamaz, ancak saç temasıyla bulaşır. Bulaşma durumunda, ortalama 20 kadar bit olur. Dişi bit bir ay yaşar ve günde 5-10 yumurta üretir. Bitler kafa derisinden kan emerek beslenir. Yumurtadan 7-11 gün içinde bit çıkar.
Çare bulundu!
Bitlerin birçok ilaca karşı bağışıklık geliştirmiş olması, ailelerin karşılaştığı sorunların başında geliyor. Ama bunun da çaresi bulundu.
Çare bulundu! Bitlerin birçok ilaca karşı bağışıklık geliştirmiş olması, ailelerin karşılaştığı sorunların başında geliyor. Ama bunun da çaresi bulundu.
24 saat hizmet veren bit hattı
ABD ve Avrupa'da bitleri kökten çözecek bir sistem geliştirildi. Artık bitler için 24 saat hizmet veren "bit telefon hattı" var. Telefonla randevu alındığında şirket görevlileri özel üniformaları, büyüteçli gözlükleri, bit tarakları ile bitlerin ve sirkelerin saçtan kolay arınmasını sağlayacak zehirsiz solüsyonlarıyla eve geliyor.
24 saat hizmet veren bit hattı ABD ve Avrupa'da bitleri kökten çözecek bir sistem geliştirildi. Artık bitler için 24 saat hizmet veren "bit telefon hattı" var. Telefonla randevu alındığında şirket görevlileri özel üniformaları, büyüteçli gözlükleri, bit tarakları ile bitlerin ve sirkelerin saçtan kolay arınmasını sağlayacak zehirsiz solüsyonlarıyla eve geliyor.
Bir seans 300 dolar
Aile üyelerinin tümünde tarama yapılan sistemin bir seansı, ortalama 300 doları buluyor.
Bir seans 300 dolar Aile üyelerinin tümünde tarama yapılan sistemin bir seansı, ortalama 300 doları buluyor.
8 şubesi var!
Firmanın, bugün ABD çapında 50 çalışanıyla sekiz şubesi var.
8 şubesi var! Firmanın, bugün ABD çapında 50 çalışanıyla sekiz şubesi var.
İngiltere kuaförlerinde bit kontrolü 
İngiltere'de kuaförler yasal olarak saçında bit olanları geri çevirmek zorundadır.
İngiltere kuaförlerinde bit kontrolü İngiltere'de kuaförler yasal olarak saçında bit olanları geri çevirmek zorundadır.
Bitler hakkında bilinmeyenler
Bitler uçamaz, zıplayamaz, ancak saç temasıyla bulaşır.
Bulaşma durumunda, ortalama 20 kadar bit olur.

Dişi bit bir ay yaşar ve günde 5-10 yumurta üretir.

Bitler kafa derisinden kan emerek beslenir.

Yumurtadan 7-11 gün içinde bit çıkar.

Kaynak: BBC.com
Bitler hakkında bilinmeyenler Bitler uçamaz, zıplayamaz, ancak saç temasıyla bulaşır. Bulaşma durumunda, ortalama 20 kadar bit olur. Dişi bit bir ay yaşar ve günde 5-10 yumurta üretir. Bitler kafa derisinden kan emerek beslenir. Yumurtadan 7-11 gün içinde bit çıkar. Kaynak: BBC.com
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >