Çocukluk hayallerini gerçekleştirdiler

Müyezzzen Yıldız ve Ufuk Tunç
Müyezzzen Yıldız ve Ufuk Tunç

Elazığ'da yaşayan ve çocukluk arkadaşı olan Müzeyyen Yıldız ve Ufuk Tunç ev yemekleri yapan bir iş yeri açma hayallerini gerçekleştirdiler. Önceleri evde yemek yapıp satan arkadaşlar, KOSGEB sayesinde kendi iş yerlerini açtılar.

Girişimcilik başarılarından birini Müyezzzen Yıldız ve Ufuk Tunç gösterdiler. KOSGEB'den aldıkları destekle patron olan ikili hayallerini gerçekleştirdi. Evde yaptıkları yemeklerini artık kurdukları iş yerinde satıp, para kazanıyorlar.

Elazığ'da yaşayan çocukluk arkadaşı 3 çocuk annesi 40 yaşındaki Müzeyyen Yıldız ve 2 çocuk annesi 36 yaşındaki Ufuk Tunç küçükken ev yemekleri yapan bir iş yeri açmanın hayalini kurdu.

Çocukluk arkadaşları evlendikten sonra da dostluklarını sürdürdü ve çalışan komşularına evde yemek yapıp satarak ilk işlerine başladı . Evde yaptıkları yemekler beğenilince iki kadın çocukluk hayallerini gerçekleştirmek için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığına (KOSGEB) başvurdu.

KOSGEB'den destek alan kadınlar hayalini kurdukları iş yerini açtı. Belirli bir müşteri potansiyeli de yakalayan kadınlar içli köfte, mantı ve Harput köftenin de yer aldığı birçok yemeği yaparak para kazanıyor.

Ufuk Tunç'la çocukluk arkadaşı olduklarını belirten Müzeyyen Yıldız, şöyle konuştu.

  • "Daha önce kendi yaşadığımız sitelerde çalışan ailelere yemek yapıyorduk. Çocukluktan beri Ufuk'la kendi iş yerimizi açma hayalimiz vardı. Devletimizin de verdiği destekten yararlanarak kendi iş yerimizi açma kararını aldık. İşyerimizi açtık. İçli köfte, Harput köfte, su böreği, gömme, mantı olmak üzere birçok yemek çeşidini yapıyoruz. Ayrıca sabahları kahvaltı veriyoruz ve butik pastacılık yapıyoruz. Çevremizden destek alıyoruz ve lezzetlerimiz beğeniliyor."

Kendi iş yerlerinin olmasının hayalini kurduklarını dile getiren Ufuk Tunç, şu açıklamalarda bulundu:

  • "Müzeyyen'le beraber kendi iş yerimizi açmak istiyorduk. Daha önce evde yemek yapıyorduk ve satıyorduk. Daha sonra KOSGEB'den destek aldık. Arkadaşımla beraber kendi iş yerimizi kurduk. Yeni olmamıza rağmen işlerimiz çok iyi. Şuanda aile ekonomimize destekte bulunuyoruz. İlk hedefimize ulaştık ve inşallah ileride daha iyi oluruz."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >