Çoğu insanın bilmediği dünyaca ünlü ikonların gizemleri

Ünlü ikonların gizemleri.
Ünlü ikonların gizemleri.

Eyfel Kulesi’nden Pisa Kulesi’ne kadar birçok ünlü ikonun gizli kalmış hikayeleri mevcut.

Tarih boyunca insanlık yeni nesillere hep bir şeyler bırakmıştır. Bu bazen kitap olmuş, bazen bir film, bazen mimari bir yapı ve bazen de çok daha uzak geçmişe ait tarihi eserler. Bizler sadece medyada açıklanan ya da en fazla gidip görebildiğimiz kadarı ile olanı biliyoruz. Tabi ki araştıran herkes daha fazlasını da öğrenebilir ama genelde insanlar bu bilgiler ile yetiniyor. Fakat bir tarihi eserin ya da mimari bir yapının göremediğimiz noktalarında neler var ve buraları kimler görebiliyor ya da bilebiliyor. İşte birçoğumuz tarihi eserin bilmediği ünlü ikonların gizemleri…

Scream eserindeki gökyüzünün sırrı

                                    
                                    2003 yılında bir grup gökbilimci resmin çizildiği tarihlerde araştırma yapmaya başladı. Gökyüzünün açık kırmızı hali ressamı çok şaşırtmıştı. 1883 yılında gerçekleşen Krakatoa Volkanı'nın patlaması üzerine evrene çok fazla volkanik tozun karıştığı ve bundan dolayı birkaç yıl boyunca gün batımlarının alevimsi kırmızı olduğu gözlemlenmiştir.
Scream eserindeki gökyüzünün sırrı 2003 yılında bir grup gökbilimci resmin çizildiği tarihlerde araştırma yapmaya başladı. Gökyüzünün açık kırmızı hali ressamı çok şaşırtmıştı. 1883 yılında gerçekleşen Krakatoa Volkanı'nın patlaması üzerine evrene çok fazla volkanik tozun karıştığı ve bundan dolayı birkaç yıl boyunca gün batımlarının alevimsi kırmızı olduğu gözlemlenmiştir.
Pisa Kulesi’nin oluşumu

                                    
                                    Ünlü ikonlardan birisi olan Pisa Kulesi'nin eğimini bilmeyen yok fakat nasıl yapıldığını bilen de neredeyse yok. Katedral için çan kulesini kimin inşa ettiği bilinmiyor çünkü aradan 200 yıl geçmiş. Pisa Kulesi'nin hemen yanındaki vaftizhane nedeni ile burayı inşa edenin de Diotisalvi olduğu düşünülmektedir.
Pisa Kulesi’nin oluşumu Ünlü ikonlardan birisi olan Pisa Kulesi'nin eğimini bilmeyen yok fakat nasıl yapıldığını bilen de neredeyse yok. Katedral için çan kulesini kimin inşa ettiği bilinmiyor çünkü aradan 200 yıl geçmiş. Pisa Kulesi'nin hemen yanındaki vaftizhane nedeni ile burayı inşa edenin de Diotisalvi olduğu düşünülmektedir.
Sfenks’in orijinal görüntüsü

                                    
                                    Dünyanın en eski heykellerinden biri olarak bilinen büyük Gize Sfenks'i aslında canlı renkler ile dekore edilmiş olduğuna dair birçok kaynak mevcuttur. Fakat şu an yalnızca kulaklardan birinin arkasında belirli renkler bulunmaktadır. Ayrıca devasa beden ve küçük kafa farkının nedeni olarak da sfenksin kafasının altında bir insan heykeli olduğu yönündedir.
Sfenks’in orijinal görüntüsü Dünyanın en eski heykellerinden biri olarak bilinen büyük Gize Sfenks'i aslında canlı renkler ile dekore edilmiş olduğuna dair birçok kaynak mevcuttur. Fakat şu an yalnızca kulaklardan birinin arkasında belirli renkler bulunmaktadır. Ayrıca devasa beden ve küçük kafa farkının nedeni olarak da sfenksin kafasının altında bir insan heykeli olduğu yönündedir.
Rushmore Dağı’nda bulunan zaman kapsülü

                                    
                                    Bu ünlü anıtın inşası sürerken mimar Gutzon Borglum, gelecek nesillerin ulaşabilmesi için gizli bir oda yapmak istedi. Amacı Amerikan tarihinden bilgiler ve kayıtları gelecek nesillere aktarabilmekti. Abraham Lincoln'ün hemen kafasının arkasında bulunan bu oda yapımı sürerken mimar öldü. Ölümünden yaklaşık 50 yıl sonra bu oda görevi devam etti ve Amerika başkanlarının anıları bu odaya konuldu.
Rushmore Dağı’nda bulunan zaman kapsülü Bu ünlü anıtın inşası sürerken mimar Gutzon Borglum, gelecek nesillerin ulaşabilmesi için gizli bir oda yapmak istedi. Amacı Amerikan tarihinden bilgiler ve kayıtları gelecek nesillere aktarabilmekti. Abraham Lincoln'ün hemen kafasının arkasında bulunan bu oda yapımı sürerken mimar öldü. Ölümünden yaklaşık 50 yıl sonra bu oda görevi devam etti ve Amerika başkanlarının anıları bu odaya konuldu.
Özgürlük Heykeli’nin ayağındaki kırık zincir

                                    
                                    Özgürlüğü, demokrasiyi ve köleliğin yürürlükten kaldırılmasını sembolize etmektedir. Ayağındaki kırık zincir bu manalara gelmektedir. Oraya giden birçok insan bu zinciri fark etmez bile.
Özgürlük Heykeli’nin ayağındaki kırık zincir Özgürlüğü, demokrasiyi ve köleliğin yürürlükten kaldırılmasını sembolize etmektedir. Ayağındaki kırık zincir bu manalara gelmektedir. Oraya giden birçok insan bu zinciri fark etmez bile.
Eyfel Kulesinin en üst katındaki dairenin sırrı

                                    
                                    Gustava Eiffel, Fransa'nın en ünlü eseri olan ve kendi ismi ile anılan Eyfel Kulesi'ni tasarlamıştır. Ve en üst katını kendisine özel olarak inşa etmiştir. Bu mekanı genelde dinlenmek ve misafirlerini ağırlamak için kullanmaktaymış Gustava Eiffel. Hatta Thomas Edison ile uzun uzun sohbetler ettiği de anılara kaydedilmiştir. Bu yüzden şu an o daire bir müze olarak sergileniyor. Hatta Gustava Eiffel ve Thomas Edison'un balmumu heykelleri de bulunuyor.
Eyfel Kulesinin en üst katındaki dairenin sırrı Gustava Eiffel, Fransa'nın en ünlü eseri olan ve kendi ismi ile anılan Eyfel Kulesi'ni tasarlamıştır. Ve en üst katını kendisine özel olarak inşa etmiştir. Bu mekanı genelde dinlenmek ve misafirlerini ağırlamak için kullanmaktaymış Gustava Eiffel. Hatta Thomas Edison ile uzun uzun sohbetler ettiği de anılara kaydedilmiştir. Bu yüzden şu an o daire bir müze olarak sergileniyor. Hatta Gustava Eiffel ve Thomas Edison'un balmumu heykelleri de bulunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >