Çok merak edilen o gerçek yıllar sonra ortaya çıktı

Derya Baykal ve kızları

Herkes, neden anne ve babalarıyla aynı ismi taşıdıklarını merak ediyordu. Gerçek ortaya çıktı.

Tiyatro sanatçıları Derya Baykal ve Ferhan Şensoy'un iki kızları var. Kızlardan biri annesinin adını taşırken, diğeri ise babasının adını taşıyor. Yıllardır merak edilen de tam olarak bu konu.

Kızlar niçin anne ve babalarının isimlerini taşıyorlar?

Ferhan Şensoy, Derya Baykal ve kızları Ferhan - Derya Şensoy
Ferhan Şensoy, Derya Baykal ve kızları Ferhan - Derya Şensoy

Derya Baykal, bu soruya yanıt verdi. Baykal, söz konusu durumun önceden planlanan bir şey olmadığını, "Bizim bir müddet çocuğumuz olmadı. Daha sonra hamile kaldığımda ikisinin de cinsiyetine baktırmadım. Ferhan erkek olsaydı ona Yusuf ismini koyacaktık. Tatlı yiyordum, sinyaller erkek olacağını söylüyordu. Doğunca isimsiz kaldı. Ferhan’ın annesi, onu Ferhan’a çok benzetmişti. Ferhan’ın soyadını yaşatamayacak, bari adını koyalım dedik. İlk adı da Müjgan. Babaannesinin adı. Sonra Derya’da da babası “O da Derya olsun” dedi. İsim konusunda çok zorlandık" sözleriyle açıkladı.

Derya Şensoy, Derya Baykal ve Ferhan Şensoy
Derya Şensoy, Derya Baykal ve Ferhan Şensoy

Ferhan Şensoy kimdir?

Ferhan Şensoy
Ferhan Şensoy

1989 yılında dünyaya gelen Müjgan Ferhan Şensoy, 2011 Yılında New York, Tisch School of Arts’ten mezun olmuştur. Fi dizisiyle ismini geniş kitlelere duyurmuştur. Kız kardeşi Derya Şensoy ile birlikte kurdukları tiyatroda sahne almakta ve oyun yazarlığı yapmaktadır.

Derya Şensoy kimdir?

Derya Şensoy
Derya Şensoy

7 Şubat 1990 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Tam adı Neriman Derya Şensoy'dur. Amerikan Lisesi'nden mezun olmuştur. İllüstrasyon ve tasarım eğitimi almak için New York'a gitmiştir. ABD'de Parsons The New School for Design okulunda eğitimini tamamlamıştır. İngiltere'de takı üzerine çalışmalar da yapmıştır. Doksanlar dizisiyle profesyonel oyunculuk kariyerine başlamıştır. Ablası Müjgan Ferhan Şensoy ile birlikte kurdukları tiyatroda oyun yazarlığı yapmakta ve sahne almaktadır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >