Çok sevdiğimiz çizgi film karakterlerinin tasarlanma amacı neydi?

Çok sevdiğimiz çizgi film karakterleri nasıl tasarlandı
Çok sevdiğimiz çizgi film karakterleri nasıl tasarlandı

Aslında bir bakıma her biri bir ihtiyacı ve mesajı vermek amacıyla tasarlanmıştı.

Kimisi bir öngörü üzerine hazırlandı, kimisi ise seriyi devam ettiren bir kurtarıcı... Ne amaçla çizilmiş olurlarsa olsun her biri çok sevildi ve en çok izlenen çizgi karakterler arasına girmeyi başardı.

Duffy Duck

                                    
                                    1930'lu yılların sonunda Mickey Mouse ve Temel Reis gibi geleneksel sade karakterlerin yerini alması amacıyla tasarlanmış karakterler diziliminin ilki olarak ortaya çıkmıştır. Bugs Bunny karakterinin en yakın dostu ve en büyük düşmanı olarak resmedilmiştir.
Duffy Duck 1930'lu yılların sonunda Mickey Mouse ve Temel Reis gibi geleneksel sade karakterlerin yerini alması amacıyla tasarlanmış karakterler diziliminin ilki olarak ortaya çıkmıştır. Bugs Bunny karakterinin en yakın dostu ve en büyük düşmanı olarak resmedilmiştir.
Mickie Mouse

                                    Walt Disney ve Ub Iwerks, Mickey Mouse'u bir önceki yıldızları tarafından 1928 yılında tasarlanmıştır. Tasarlanma amacı Oswald the Lucky Rabbit'ın yerine oynamasıdır. Karakter bugün dünyanın en çok kazanan çizgi karakteridir.
Mickie Mouse Walt Disney ve Ub Iwerks, Mickey Mouse'u bir önceki yıldızları tarafından 1928 yılında tasarlanmıştır. Tasarlanma amacı Oswald the Lucky Rabbit'ın yerine oynamasıdır. Karakter bugün dünyanın en çok kazanan çizgi karakteridir.
Minnie Mouse

                                    Çizilen Mickey Mouse karakterinin hikayeler içerisinde yalnız kalışı çizerler Walt Disney ve Ub Iwerks'i bu karakteri çizmeye itmişti. Fakat öncesinde hemşire ve dansçı olmak üzere birkaç farklı karakter resmedildi. Oswald'a özel ve kararlılığı olan bu karakterler içerisinden sonunda Minnie'ye karar kılındı.
Minnie Mouse Çizilen Mickey Mouse karakterinin hikayeler içerisinde yalnız kalışı çizerler Walt Disney ve Ub Iwerks'i bu karakteri çizmeye itmişti. Fakat öncesinde hemşire ve dansçı olmak üzere birkaç farklı karakter resmedildi. Oswald'a özel ve kararlılığı olan bu karakterler içerisinden sonunda Minnie'ye karar kılındı.
Tom ve Jerry

                                    William Hanna ve Joseph Barbera tarafından ilk olarak tüm toplumlarda yer alan kedi - fare çatışmasını bir filme alma düşüncesiyle tasarlanmıştır. Acaba tutar mı düşüncesinin ardından gelen Akademi adaylığından sonra ise ikilinin ismi açılan bir yarışma ile değiştirilmiş ve diğer filmleri gelmeye başlamıştır.
Tom ve Jerry William Hanna ve Joseph Barbera tarafından ilk olarak tüm toplumlarda yer alan kedi - fare çatışmasını bir filme alma düşüncesiyle tasarlanmıştır. Acaba tutar mı düşüncesinin ardından gelen Akademi adaylığından sonra ise ikilinin ismi açılan bir yarışma ile değiştirilmiş ve diğer filmleri gelmeye başlamıştır.
Jetgiller

                                    Uzay çağında yaşayan bir aileyi resmeden bu çizgi filmin çizilmesinin amacı: Çağdaş Amerikan kültürünün ve yaşam stilinin başka bir zamana uyarlanmış halini izleyiciye göstermekti. Benzeri konu Taş Devrinde de farklı bir zaman dilimi üzerinden yansıtılmıştır.
Jetgiller Uzay çağında yaşayan bir aileyi resmeden bu çizgi filmin çizilmesinin amacı: Çağdaş Amerikan kültürünün ve yaşam stilinin başka bir zamana uyarlanmış halini izleyiciye göstermekti. Benzeri konu Taş Devrinde de farklı bir zaman dilimi üzerinden yansıtılmıştır.
Coyote 

                                    Coyote karakteri, Bugs Bunny'nin bir antagonisti olması amacıyla tasarlanmıştır. Antagonist: Karşı karakter anlamı taşımaktadır. İlerleyen bölümler ile birlikte Road Runner karakteriyle ayrı bir ikiliyi oluşturmuşlardır.
Coyote Coyote karakteri, Bugs Bunny'nin bir antagonisti olması amacıyla tasarlanmıştır. Antagonist: Karşı karakter anlamı taşımaktadır. İlerleyen bölümler ile birlikte Road Runner karakteriyle ayrı bir ikiliyi oluşturmuşlardır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >