COVID-19 testi yaptırmaya gitti: Kanser olduğu ortaya çıktı

Mustafa Gül ve eşi
Mustafa Gül ve eşi

İstanbul'da yaklaşık 2 sene önce koronavirüs testi yaptırmak için hastaneye giden adam lenf kanseri teşhisi konuldu. Hastalığı atlatan adam başından geçen süreci ve kanseri nasıl yendiğini anlattı.

Sultangazi ilçesinde yaşayan Mustafa Gül, koronavirüs testi yaptırmak için hastaneye gitti. Testi pozitif çıkan Gül, karantina sürecinde ağrılarının artmasıyla tekrar hastaneye başvurdu. Kanser taraması yapılan Gül’e lenf kanseri teşhisi konuldu.

Hastalık sürecini anlatan Gül, ”Çok aşırı kilo kaybıyla başladı. Sancılarım oldu. Hastaneye ilk gittiğimde korona olduğumu öğrendim. Sonra karantinaya girdim. 20 gün sonra yine ağrılarım devam etti. Terlemelerim, sancılarım devam etti. Tekrar hastaneye gittiğimde lenf kanseri tanısı konuldu. 2020’nin mayıs ayında tanı konuldu. Sonra ilk ameliyatımı oldum. Bir felç atlattım, platin takıldı. Bu esnada da hastaneye gitmem gerekiyor kemoterapi alıyorum. Doktor bana oturmamam gerektiğini söyledi. Ya yatacağım ya da ayakta duracağım oturmam yasaktı. Hastaneye gitmekte çok zorlanıyordum. Sonra haberlerde Sultangazi Belediyesi’nin ambulans verdiğini öğrendik. Sağ olsunlar başvuru yaptık hemen araç tahsis ettiler. Hastaneye götürüp getirdiler. Randevularım oluyordu sürekli bu araçla gidip geldim hastaneye. Çok şükür hepsi geçti. Şimdi çok iyiyim” diye konuştu.

"Araç tahsis edildikten sonra çok rahatladık"

Hastaneye gitmekte zorlandığını belirten Gül, “Bu süreç çok zor geçti. İlaç içtiğim için doğru düzgün yemek yiyemiyordum mesela. Dışarı çıkamıyordum. Sürekli yatmak zorundaydım. Pandemi nedeniyle de evde yalnızdım. İnsanlar gelip gidemiyordu, çocuklarımı bile göremedim. Sadece eşim yanımda kalabiliyordu. Araç tahsis edildikten sonra çok rahatladık. Hastaneye dolmuşlarla gidiyorduk. Benim oturmam yasak olduğu için de çok zorlanıyordum. Ekipler de çok iyiydiler. Aile olduk onlarla, çok teşekkür ediyorum. İnşallah benim gibi hastalar da bundan yararlanır” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >