Cumhurbaşkanı adaylarının yaşları ve mezun oldukları okullar

Cumhurbaşkanı adaylarının yaşları ve mezun oldukları okullar
Cumhurbaşkanı adaylarının yaşları ve mezun oldukları okullar

YSK'nın 24 Haziran 2018'de ilk turu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacak olan adayların geçici listesini yayımladı. Yayımlanan listede adayların yaşları ve mezun oldukları okul yer alıyor.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayımlanan Cumhurbaşkanlığı geçici adayı listesine göre en yaşlı Cumhurbaşkanı adayı 1 yaş fakla Temel Karamollaoğlu çıktı.

Öte yandan YSK'nın açıklamış olduğu geçici aday listesinde dikkat çeken diğer bir konu ise adayların mezun olduğu üniversite bilgileri.

İşte YSK tarafından açıklanan geçici Cumhurbaşkanı adaylarının yaşları ve mezun oldukları okullar

Recep Tayyip Erdoğan

                                    
                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 26 Şubat 1954 yılında doğdu. Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu.
Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 26 Şubat 1954 yılında doğdu. Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu.
Muharrem İnce 

                                    
                                    CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce  4 Mayıs 1964 yılında doğdu. Üniversite eğitimini ise Bursa – Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği bölümünde tamamlayarak mezun oldu.
Muharrem İnce CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 4 Mayıs 1964 yılında doğdu. Üniversite eğitimini ise Bursa – Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği bölümünde tamamlayarak mezun oldu.
Meral Akşener

                                    İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener 18 Temmuz 1956 yılında doğdu. Şuan da 61 yaşında olan Akşener, İstanbul Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu.
Meral Akşener İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener 18 Temmuz 1956 yılında doğdu. Şuan da 61 yaşında olan Akşener, İstanbul Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu.
Temel Karamollaoğlu

                                    
                                    Saadet Partisi'nin Genel Başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayı olan Temel Karamollaoğlu 1941 yılında doğdu. Şuan 77 yaşında olan Karamollaoğlu  1960 yılında Sümerbank bursuyla İngiltere’ye gitti. Manchester Üniversitesi Tekstil Teknoloji bölümünden 1964 yılında mezun oldu.
Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi'nin Genel Başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayı olan Temel Karamollaoğlu 1941 yılında doğdu. Şuan 77 yaşında olan Karamollaoğlu 1960 yılında Sümerbank bursuyla İngiltere’ye gitti. Manchester Üniversitesi Tekstil Teknoloji bölümünden 1964 yılında mezun oldu.
Doğu Perinçek

                                    
                                    Vatan Partisi'nin Genel Başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayı olan Doğu Perinçek 17 Haziran 1942 yılında doğdu. Şuan 75 yaşında olan Perinçek 1964 senesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.
Doğu Perinçek Vatan Partisi'nin Genel Başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayı olan Doğu Perinçek 17 Haziran 1942 yılında doğdu. Şuan 75 yaşında olan Perinçek 1964 senesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.
Selahattin Demirtaş

                                    HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Selahattin Demirtaş 10 Nisan 1973 yılında doğdu. Şuan da 45 yaşında olan Demirtaş 1991 senesinde İzmir 9 Eylül Üniversitesi'ni kazanmasına rağmen 1993 senesinde sınavlara tekrar girmiştir. 
Bunun neticesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanmıştır.
Selahattin Demirtaş HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Selahattin Demirtaş 10 Nisan 1973 yılında doğdu. Şuan da 45 yaşında olan Demirtaş 1991 senesinde İzmir 9 Eylül Üniversitesi'ni kazanmasına rağmen 1993 senesinde sınavlara tekrar girmiştir. Bunun neticesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanmıştır.
YSK'nın yayımladığı liste
YSK'nın yayımladığı liste
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >