Cumhurbaşkanı Başdanışmanından Can Dündar'a sert eleştiriler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, "Eğer devşirilmiş olmasa, o yapmacık kadife sesiyle belgesellerini yapacağı 15 Temmuz destanından payelenme şansını kaçırır mıydı?"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Saadet Oruç, Star Gazetesindeki bugünkü köşe yazısında Can Dündar'a sert eleştiriler yöneltti. 15 Temmuz öncesi Can Dündar'ın bir basın özgürlüğü maskesi altında ülke karşıtı operasyonların öznesi haline getirildiğini hatırlatan Oruç," Dündar, eğer devşirilmiş olmasa, o yapmacık kadife sesiyle belgesellerini yapacağı 15 Temmuz destanından payelenme şansını kaçırır mıydı? Tamamen sivil bir demokrasiye vakfettiği izlenimi verdiği bir kariyeri, son deminde aşağılık küresel komplolara feda eder miydi?" sorularını sorarak Can Dündar'ın milletin vicdanında bir kez daha mahkum olduğunu belirtti.

Tayyip Erdoğan milletin bağımsızlığının garantisidir.

Köşe yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik patoloji derecesinde nefreti olan çevrelerin, bu nefretlerini darbecilere peşkeş çektiklerinin anlaşıldığını belirten Oruç, "15 Temmuz işgalcilerin sermayesi tankları, tüfekleri ve Erdoğan düşmanı sözüm ona entelektüeller olmuş. Farkında bile değiller. Erdoğan'dan değil aslında Türkiye'den, Türk milletinden, Türkiye'ye ait her değerden nefret ediyorlar.
Çünkü 15 Temmuz gecesi ortaya çıktı ki, Tayyip Erdoğan milletin bağımsızlığının garantisidir. Halkın oylarıyla seçilen bir cumhurbaşkanını yargılatma, ortadan kaldırma, onsuz bir siyaset sahnesi oluşturup, ülkenin parçalanmasının yolunu açma komplosunun bir parçası olan çevreler, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri günü alamadıkları dersi, belki de 15 Temmuz gecesi almışlardır. Ölümün üzerine cesaretle yürüyerek, kaderin tek sahibinin Allah olduğu inancıyla, milleti demokrasiye ve bağımsızlığa sahip çıkmaya çağıran Tayyip Erdoğan, küresel bir işgal girişiminin önünün kesilmesinin de lideri olmuştur." ifadelerine yer verdi.

Yazının tamamı için tıklayın



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >