Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Aralık'tan itibaren 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunarak 4 günlük kısıtlamaya ilişkin "Sokağa çıkma kısıtlaması 31 Aralık Perşembe saat 21.00den 4 Ocak saat 05.00'e kadar kesintisiz uygulanacaktır" dedi.

Kabine, yeni haftada Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Dört saat süren toplantının ana gündeminde koronavirüsle mücadele ve kira düzenlemesi yer aldı. Toplantı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Esnafa kira yardımı

Yıl sonuna kadar yüzde yirmiden yüzde ona indirdiğimiz gaymenkul kiralarındaki stopaj oranını 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz. Benzer şekilde yüzde on sekizden yüzde sekize indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranınıda 1 Haziran'a kadar yüz de sekiz olarakn uygulamaya devam edeceğiz. Birçok sektörde yaptığımız KDV indiriminde de 1 Haziran'a kadar uzatmaya gitti. Esnafımıza kira ve gelir kaybı desteği için hazırlıklara başladık.

Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Üç ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız. İş yeri kira olan esnafımıza büyükşehirlerde aylık 750 lira diğer şehirlerde ise 500 TL kira yardımı yapacağız. Önümüzdeki üç ay boyunca esnafımıza toplamda beş milyar TL bir hibe desteği vermeye planlıyoruz.

4 günlük kısıtlama

  • Yerli aşı üretimiyle ilgili çalışmaları da yakından takip ediyoruz. İnşallah bahar aylarında kendi aşımıza ulaşarak çok daha yaygın bir aşılama dönemine geçeceğiz. Sokağa çıkma kısıtlaması 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak saat 05.00'e kadar kesintisiz uygulanacaktır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >