Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyar metreküp yeni doğal gaz rezervi bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih sondaj gemisini ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih sondaj gemisini ziyaret etti

Fatih sondaj gemisine ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de keşfedilen yeni rezerv miktarının 85 milyar metreküp olduğunu açıkladı. Bu keşifle toplam rezerv 405 milyar metreküp oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih sondaj gemisini ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Merakla beklenen yeni doğalgaz rezervini açıklayan Erdoğan, 320 milyar metreküp doğalgaz rezervine ek olarak Tuna-1 bölgesinde 85 milyar metreküp yeni gaz rezervi bulunduğunu duyurdu. Bu gelişmeyle, Karadeniz'de Fatih tarafından keşfedilen doğalgaz rezervi miktarı 405 milyar metreküpü buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Toplam 405 milyar metreküp doğal gaz rezervi bulduk"

  • 21 Ağustos'ta 320 milyar metreküp müjdesini ilan etmiştik. Çalışmalar sonunda rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi. Sakarya Sahası'nın Tuna-1 bölgesindeki toplam doğalgaz rezervi miktarı 405 milyar metreküpü buldu.

"Milletimize ucuz doğal gaz hizmeti vereceğiz"

Hedefimiz 2023 yılında bu gazı milletimizin kullanımına sunmaktır. Keşfettiğimiz kaynaklar ekonomik değer olarak çok önemlidir. Türkiye, bu konuda net ithalatçı ülkedir. Devamının da geleceğine inandığım bu keşiflerle ülkemizin doğalgazda dışarıya bağımlılığı önemli ölçüde azalacaktır. Bu, milletimize daha ucuz doğal gaz hizmeti vereceğimiz anlamına da geliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >