Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 5. ve 9. sınıflar da yüz yüze eğitime geçiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Kasım'da 5. ve 9. sınıf öğrencilerinin de yüz yüze eğitime başlayacaklarını duyurdu.

Ulaşım araçları başta olmak üzere çok sayıda insanın bir arada bulunduğu mekanlar ve etkinliklerle ilgili denetimlerin etkin şekilde sürdürüleceğini belirten Erdoğan, temaslı kişilerin takibinin çok daha sıkı şekilde yapılacağını da ifade etti.

Yerli aşı çalışmaları ne durumda?

Yerli aşı çalışmalarında iki hafta içinde insan üzerinde deneme safhasına ulaşacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedefin 2021 yılı bahar aylarına kadar aşı meselesini tamamen çözmek olduğunu belirtti.

2 sınıf daha yüz yüze eğitime geçiyor

Tüm öğrencilerin merakla beklediği yüz yüze eğitime ilişkin yeni haberleri de paylaşan Erdoğan, 5. ve 9. sınıf öğrencilerinin de okullarda eğitim göreceğini duyurdu:

  • ''Eğitimde yeni bir adım daha atarak, ortaokullarda 5. liselerde 9. sınıflarda yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerini 2 Kasım itibarıyla başlatıyoruz. Halen uzaktan eğitimin sürdüğü ilgili sınıflarda gelişmelere bakarak kamuoyuna ilan edeceğiz.''

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >