Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Arabada sigara içilemeyecek

Arşiv fotoğrafı.
Arşiv fotoğrafı.

New York ziyareti öncesi basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, araçta sigara içenlere yönelik yeni yaptırımların kısa süre içinde hayata geçirileceğini duyurdu. Elektronik sigaraya yönelik denetimlerin de sıkılaştırılacağının sinyalini veren Erdoğan, "İçişleri Bakanlığı, Gümrük Muhafaza vesaire ile yurda girişini yasaklamak ve vergi koymak suretiyle işi çözeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi. Araçta sigara içme konusuna değinen Erdoğan, "Yazılı kayda girmek suretiyle şoför de içemeyecek arkada oturanlar da sigara içemeyecek. Şimdi bunun üzerindeyiz." dedi.

"Para cezası kesilecek"

Araçta sigara içenlere yönelik yaptırımların sinyalini veren Erdoğan, "Bu işin üzerine çok daha sıkı bir şekilde gideceğiz. Para cezası vesaire ne gerekiyorsa bunların hepsi olacak." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan New York ziyareti öncesi basın açıklaması yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan New York ziyareti öncesi basın açıklaması yaptı.

Elektronik sigaraya da sıkı denetim ve vergi

Elektronik sigara'nın da zararı olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elektronik sigara hikayesi var. biliyorsunuz. Sanki elektronik sigaranın zararı yok. Hepsi hikaye, onda da nikotin var, onda da aynı numara var. Onda bir de gümrükte bazı sıkıntılar vardı. Orada da İçişleri Bakanlığı, Gümrük Muhafaza vesaire ile yurda girişini yasaklamak ve vergi koymak suretiyle işi çözeceğiz. Bir de nargile var. Onla da mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >