Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Ticari aracını yenileyen esnaftan ÖTV alınmayacak

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan ticari aracını aynı cins araçla yenileyen esnaftan ÖTV alınmayacağını açıkladı. Erdoğan "Evlerde imal ettikleri ürünleri internette ve benzeri platformlarda satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyoruz. Muafiyet sınırını da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz" diye konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gemlik'teki halk buluşmasında şu açıklamalarda bulundu:

-Esnaflarımızın bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiştik. Şimdi evlerde imal ettikleri ürünleri internette ve benzeri platformlarda satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyoruz. Muafiyet sınırını da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz. Yine geçtiğimiz yıllarda yaptığımız düzenleme ile basit usulde vergilendirilen esnafımızın kazançlarını gelir vergisinden istisna tutmuştuk.

-Berber, terzi, bakkal, manav, taksici, dolmuşçu gibi esnaflarımızdan gelir vergisi almayarak eşi benzeri olmayan bir düzenleme yapmıştık. Hali hazırda 830 bin esnafımız hem gelir vergisi muafiyetinden yararlanıyor hem de KDV ödemiyor.

-Esnaflarımızın bu uygulamadan yararlanmaya devam etmesini sağlıyoruz.

Ayrıca, 13 büyük şehirlerimizdeki 80 bin pazarcı esnafımızın da bu istisna uygulamasına dahil ediyoruz.

Aynı cins araç

-Ticari araçlarını yenilemek isteyen esnaflarımıza da bir müjdem var. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek.

Evlenenlere 150 bin TL faizsiz kredi

-Gençlerimize 2 yılı ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz kredi vererek evliliklerini teşvik edeceğiz.

-Üniversiteli gençlerimize bir kez vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alma hakkı tanıyoruz.

-Milletimizin canını yakan enflasyonu kalıcı olarak tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız. Bunu Başbakanlığım döneminde yaptık. Yine yapacağız.

-Biz Togg’u, TCG Anadolu, Kızılelma ve İMECE’yi geliştirirken, vatandaşımızın ete, marketteki süte, ekmeğe erişmesini kolaylaştırıyoruz. Sanayimizi geliştirmeden bunu yapamayız. İşte biz bunu sağlıyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >