Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Paşinyan'ı bir araya getirdi

Erdoğan, Paşinya ve Aliyev Çekya'da kısa bir toplantı yaptı
Erdoğan, Paşinya ve Aliyev Çekya'da kısa bir toplantı yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Toplantısı'na katılmak için Çekya'ya gitti. Erdoğan, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı bir araya getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 AB üyesi ve 17 davetli ülkeyle beraber ilk kez toplanacak Avrupa Siyasi Topluluğu Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Prag'a gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Çekya'nın başkenti Prag'a yapacağı ziyarette Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Paşinyan'la bir görüşme gerçekleştirdi. Bu özel anlar ise kameralara yansıdı.

Liderler aynı masada buluştu
Liderler aynı masada buluştu

Görüşme yapacaklarını belirtmişlerdi

Paşinyan parlamento konuşmasında Türkiye ile Prag'da görüşmesine ilişkin konuşmuştu, Paşinyan ''Türkiye Cumhurbaşkanı ile de bir görüşme planlanıyor. Bunun olasılığı ile ilgili daha önce bildirmiştik" açıklamalarında bulunurken Erdoğan da, Prag'da Paşinyan ile görüşme ihtimalinin olduğunu dile getirmişti.

4'lü toplantı gerçekleşecek

Bugün zirvede Paşinyan, Aliyev, AB Komisyonu Başkanı Charles Michel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron dörtlü toplantı gerçekleştirecek. Paşinyan bu zirve için parlamento konuşmasında ''Esasen genel barış gündemi tartışmasına uyan ana toplantılar olacak" açıklamalarını yapmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >