Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim derdimiz petrol değil, insan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri petrol paylaşımının içinde. Bizim önümüze de bunu getirdiler. Ama biz reddettik.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri petrol paylaşımının içinde. Bizim önümüze de bunu getirdiler. Ama biz reddettik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 2. İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Suriye'deki gelişmelerle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaparak "Birileri petrol paylaşımının içinde. Bizim önümüze de bunu getirdiler. 'Bizim derdimiz petrol değil; bizim derdimiz insan...' dedik" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 2. İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye kendi güvenliğini ve huzurunu sağlamakla kalmıyor, uluslararası toplumun vicdan borcunu ödüyor. Birileri petrol paylaşımının içinde, acaba ne kadar daha petrol çıkartırız. Bizim önümüze de getirdiler, derdimiz petrol değil dedik. Derdimiz insan" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Dünyada mültecilere en çok desteği veren Türkiye'dir"

Türkiye şu anda 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan bir ülkedir. AB bize şu ana kadar STK’lar vasıtasıyla 3 milyar avro destek sağlamıştır. Dünyanın en güçlüler çıkıp ne diyor biz bir numarayız diyor hayır siz bir numara değilsiniz. Dünyada mültecilere en büyük desteği veren ülke Türkiye’dir. Bu OECD rakamları da söylüyor, ben demiyorum.

Ekonomisi ve yönetim sistemi bizden çok daha ileri olan gelişmiş ülkeler kapılarını sığınmacılara kapattı. Biz ise kapatmadık, açık tuttuk. Biz o kesici tel örgülerden geçmeye kalkan o kadınları, erkekleri, çocukları gördükçe ciğerlerimiz parçalanıyor. Bizdeki ana muhalefet de 'Geri göndereceğiz' diyor. Biz asla ama asla bu insanları varil bombalarına teslim edemeyiz. Türkiye'nin ana muhalefeti eder.

Bizim önceliğimiz petrol değil insan

  • Biz insanı seviyoruz onun için bir ayrıma girmeyiz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeyip terör örgütlerinin inlerine girip onları yerle bir ediyoruz. Türkiye bu çabaları ile tüm uluslararası toplumun vicdan borcunu da ödüyor. Bizim bu konuda hamdolsun hep başımız dik alnımız açık olmuştur.Aynı şekilde birileri petrol paylaşımının içindeler. Bizim önümüze de bunu getirdiler, bizim derdimiz bu değil dedik; bizim önceliğimiz petrol değil insan, ‘bu insanları kurtarmak’ dedik. Petrol veya siyasi çıkar için terör örgütleri ile kol kola girmekten çekinmeyen devletler varken bizim onurlu duruşumuz sürüyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >