Cumhurbaşkanı Erdoğan: Can kaybı 16 bin 170 ve yaralı sayısı 64 bin 194'e yükseldi

Kahramanmaraş merkezli deprem
Kahramanmaraş merkezli deprem

Deprem bölgesinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybının 16 bin 170 ve yaralı sayısının 64 bin 194'e yükseldiğini açıkladı.

Kahramanmaraş, Hatay, Adana ve Gaziantep'in ardından Osmaniye'yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Milletimiz devleti ile omuz omuzadır. Sivil toplum kuruluşlarımız belediyelerimiz gönüllüler imkanı olan herkes arama kurtarma ve yardım çalışmalarına destek veriyor.'' dedi.

Osmaniye'de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an itibariyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16 bin 170'e ulaştı. Yaralı sayısı 64 bin 194 oldu. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar;

- Depremde can kaybı 16 bin 170'e ulaştı. Yaralı sayısı 64 bin 194 oldu. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444.

- Ülkemizin dört bir yanından gereken her türlü ekip ve araç gereç bölgeye yönlendirilmiştir.

- Devletimiz tüm bakanlıklarıyla, kurumlarıyla 10 vilayetimizde de yoğun çalışmalarını sürdürmektedir. Milletimiz, devletiyle omuz omuzadır.

- İnşallah 1 yıl içerisinde TOKİ olarak bu konutların inşasını gerçekleştireceğiz. Talep edenlere Antalya ve Alanya'daki otellerde misafir etme imkânımız mevcuttur.

- Türkiye'de bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne fesat gruplarına karşı OHAL ile müdahale etme imkanını devlete vermiş olacak. Bazı yerlerde maalesef marketlere yağmalama çalışmaları oluyor. Bu yağmalamalara da OHAL ile devlet Parlamentodan yetkiyi alarak müdahale edecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >