Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin başına da milletin başına da bela olmaktan çekil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 375 Tesisin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 375 Tesisin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Orman Bakanlığı Toplu Açılış Töreni'nde konuşarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'na çok sert sözlerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 375 Tesisin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 375 Tesisin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

“Bu sıkıntıların içinde bir de Ana Muhalefetin başındaki zatın hezeyanlarına cevap vermek zorunda kalıyoruz. Ben milletimizin karşısına bu konularla çıkmaktan hicap duyuyorum.

Ama karşıdaki zatta utanma, hakka riayet gibi bir duygu olmadığı için bu konulara mecburen katılmak zorunda kalıyoruz. Bu zat çıktı geçen hafta cumhurbaşkanı ve ailesi yurt dışı hesaplarına milyonlarca dolar para yatırdı diye iftira attı.

Biz de ispat et dedik dün çıktı yurtdışındaki bir şirkete, şu kişi şu kadar milyon dolar para gönderdi diye bir takım sözler söyledi. Elindeki bir tomar kağıdı salladı, dekontları da bunlar dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkındaki yurt dışı hesaplarına para aktardı iddialarına yanıt verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkındaki yurt dışı hesaplarına para aktardı iddialarına yanıt verdi.

Tabi dekont dediği kağıtları da ne gazetecilere ne de adli makamlara vermedi. Avukatlar hemen kendisine, ilgili savcılığa ya da medyaya verin bunları dedi. O kağıtların ne olduğunu şimdilik kendisi ve bir de bu zatın eline o kağıtları tutuşturanlar biliyor. Bu zatın kağıtlarla ilk iftira atışı değil bu bir ara İsviçre’de hesaplarım olduğunu söyledi, kendisini ispata davet ettiğimde belge gösteremedi rezil kepaze oldu.”

“Aynı taktiği Baykal’a da uyguladı”

“Kendisine çok açık söyledim, dedim ki ispat et görevi bırakacağım, başbakanlıktan çekileceğim, ispat yok aynısını söylüyorum, ispat et, ben cumhurbaşkanlığını, siyasetini bırakacağım sen de CHP'nin başına da milletin başına da bela olmaktan çekil. Değerli kardeşlerim aynı taktiği CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'a da uygulayarak onu da sıkıntıya soktu. Ben siyasete girmeyeceğim dedi, ertesi gün siyasete girdi. Erdoğan'ın Baykal'ın kasetini izlediğini gördüm" diye bir şeyler geveledi bir başka gün de ondan sonra bizim yolumuzdan gidenler bile şunu soruyor 'acaba'.. Öyle kolay değil. Bunu sizler de herkese anlatacaksınız ki, bu ülke müfterilerin siyasetiyle o kadar yorulmasın. Kendisini ispata davet edince öyle bir şey hatırlamıyorum diyor, millet de buna Çarkçı Kemal diyor.”

"Hesap mutlaka sorulacaktır"

“Yine bir arada grubumuzda bilmem kaç FETÖ'cü milletvekilinin olduğunu ve ispatlayacağını söylemişti. Şimdi CHP'nin FETÖ'cü milletvekilleri hakkında yakalama kararı verildi ve onlar ABD'de kurulan kumpasın içinde bizzat yer almıştır. O kadar çok yalanı var ki hangi birini yalanlasak. FETÖ ve karanlık mahfillerin ellerine tutuşturdukları belgelerle yaptıkları bu ihanetin hesabı mutlaka sorulacaktır. Ana muhalefetin düştüğü bir duruma, üzülüyorum. Ülkemiz adına üzülüyorum. Yerli ve milli CHP'liler için üzülüyorum. Mindere çıktı mı insan, düzgün bir rakip görmek istiyor.”

“Yurt dışına giden tek bir kuruş yok”

“Az buçuk ticareti, esnaflığı, girişimciliği bilenler için bu yapılan işlerde hiçbir sorun yoktur. Buradaki sorun, bu zatın iddia ettiği gibi, yurt dışına giden tek kuruş yoktur. Bir kez daha tekrarlıyorum. İddia edildiği gibi yurt dışına giden tek bir kuruş yok. Bu zatın dediği yalan.”

"Suriyelilere harcanan 30 milyar dolar"

“Bu zat hızla siyaset çöplüğüne doğru yol alıyor. Dün bir de Suriyelilere harcanan 30 milyar doları soruyordu. Bu zatın gezi olaylarında 100 milyarlarca zarara uğrayan Türkiye'nin kayıplarının hesabını sorduğunu duymadım. 15 Temmuz darbe girişiminin zararlarının peşine düştüğünü görmedim. 15 Temmuz'la alakalı da bu zatın en ufak bir derdi yoktur. Bunu da biliniz. Son günlerde aleni ekonomik saldırılar karşısında milletimizin hakkını savunan 2 çift laf ettiğine de şahit olmadık. Kafayı Suriyelilere harcanan paraya takmış. Türkiye Suriyeliler için AFAD eli ile yaklaşık 2.3 milyar dolar. Belediye olarak, 6 milyar dolar, sivil toplum vasıtaları ile 1.2 milyar dolar harcama yapmıştır. Eğitim ve sağlık hizmetleri sınırsız olmuştur. Görevlendirilen personellerin maliyeti vardır. Diğer maliyetler vardır. Suriyelilere sadece kamu kuruluşları yardım etmiyor. Asıl büyük yardımı milletimiz yapıyor. Tüm bunları topladığımızda karşımızda yaklaşık 30 milyar dolarlık bir meblağ çıkıyor.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >