Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fahiş fiyat oyunlarıyla mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz

ekonomi
ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı görüntülü mesajda: " Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmayı taahhüt ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millete 2023 hedeflerini, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmayı, büyük ve güçlü Türkiye'yi, yeni nesillere 2053 vizyonunu miras bırakmayı taahhüt ettiklerini belirtti.

Asgari ücrette ve maaşlarda yaptıkları tarihi artışlarla çalışanların, ihracata verdikleri destekle üreticilerin, yatırımları ve istihdamı teşvikle işveren ve işçi kesiminin yanında olduklarını gösterdiklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

Ekonomi
Ekonomi

"Küresel emtia fiyatlarındaki artış yanında kurdaki dengesiz yükselişin tetiklenmesiyle ortaya çıkan fahiş fiyat oyunlarıyla mücadelemizi de kesintisiz sürdüreceğiz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokarak hedeflerine ulaştırmakta kararlıyız. Ülkemizin bir süredir yaşadığı ve hayatın olağan akışına uygun olmayan siyasi, sosyal, diplomatik, askeri, ekonomik nice hadisenin gerisinde ülkemizi bu hedefinden uzaklaştırma gayesi olduğunu çok iyi biliyoruz. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle geride bıraktığımız her engel, bozduğumuz her tuzak, yırtıp attığımız her karanlık senaryo bizi büyük ve güçlü Türkiye'ye biraz daha yaklaştırmaktadır. Geçmişte bu ülkenin önünü siyasi istikrarsızlıkların sembolü haline gelen koalisyonlarla, darbelerle, vesayet düzeniyle, sosyal fay hatlarını derinleştirmekle kesenlerin çabaları artık işe yaramıyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sembolü haline geldiği yeni Türkiye, sahip olduğu güçlü demokrasi ve kalkınma zemini üzerinde kendi geleceğini kendi iradesiyle belirleme azminden taviz vermeden yoluna devam ediyor. Halkımıza tek vaatleri eski Türkiye'yi geri getirme olanların önündeki en büyük engel, milletimizin işte bu iradeye sıkı sıkıya sahip çıkmasıdır. Biz milletimize, 2023 hedeflerini, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmayı, büyük ve güçlü Türkiye'yi, yeni nesillere 2053 vizyonunu miras bırakmayı taahhüt ediyoruz. Bizimle bu vizyonu paylaşacak herkesle birlikte yol yürümeye, rekabet edecek herkesle de yarışmaya hazırız."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >