Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekatın ne zaman biteceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler güvenli bölgeden çıksın, harekat sona erer.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler güvenli bölgeden çıksın, harekat sona erer.

AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristlere karşı düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'nı işaret ederek bu konudaki kararlılığı bir kez daha dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nın sona ermesi için tek şart olarak da "Teröristler güvenli bölgeden çıksın, harekat sona erer" dedi.

AK Parti Grup Toplantısında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Barış Pınarı Münbiç'ten Irak sınırına ulaşana kadar sürecek. Bu konuda hiçbir istisnamız yok. Teklifimiz, hemen bu gece tüm teröristler silahlarını, malzemelerini bırakıp, kurdukları tuzakları imha ederek güvenli bölge planımız dışına çıksınlar. Barış Pınarı Harekatı zaten sona ermiş olur. Bu hedefe ulaşana kadar hiçbir güç bizi durduramaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"DEAŞ balonunu biz söndürdük"

DEAŞ'ı yönetenler şimdi DEAŞ karşıtı olarak karşımıza çıkıyor. Biz DEAŞ konusunda kimin ne rolü oynadığını biliyoruz. DEAŞ'ın çöküşünü bölgede başlatan biz olduk. El Bab'da başlattık. 3 bin DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. Sürekli bir balon gibi şişirilen örgütün foyasını Fırat Kalkanı Harekatı ile biz ortaya çıkardık. DEAŞ balonunu söndürdük. Suriye'de DEAŞ'ın elindeki diğer yerleri özgürleştirdik. Müttefikler Türkiye gibi meşru bir güç yerine PKK, YPG gibi bir terör örgütüyle hareket etmeyi tercih ettiler. Hala onlarla birlikteler.

"Ya kasap bıçağına boynumuzu uzatacak ya da mücadele edecektik"

  • Fransa'da terör eylemi yapıldığında dünya ile birlikte biz de oradaydık. Ama bizde saldırı gerçekleştirdiklerinde yanımızda kimseyi bulamadık. Meselenin DEAŞ değil hele PKK hiç değil sadece bölgemize yönelik bir projeyi hayata geçirme planı olduğu açık. Ya kasap bıçağına boynumuzu uzatacak ya da mücadele edecektik. Türkiye ve Türk milletinin mazisinde teslim olma seçeneği asla olmamıştır. Yapmamız gerekeni yaptık, mücadele bayrağını yükselttik."

"Bu devran elbet dönecek"

Sadece terör örgütü temsilcilerinin yönlendirmesiyle bizi itham etmeye eleştirmeye kalktılar. Hepsine gereken cevanı verdik, veriyoruz. Bu yeni karşılaştığımız bir durum değil. 15 Temmuz'da da tamemen yalnız bırakılmıştık. Sadece ve sadece teröristlerin iddialarını ve çıkarlarını korumak için karşımıza çıktılar. Ey Batı, ey Arap Ligi ey azıcık da olsa vicdan ve ahlak sahibi ülkeler hepinize sesleniyorum bu devran elbet dönecek."

"PKK/YPG NATO üyesi oldu da benim haberim mi olmadı?"

Buradan hepinize sesleniyorum. Kendinizi güvende sandığınız sırça köşkünüz çökmeye başladığında bakalım teröristlere kol kanat germeye devam edebilecek misiniz? Teröristler canınızı yakmaya başladığında bu asil millet yanınızda olacaktır. Gelin bu mücadelede Türkiye'nin karşısında değil yanında yer alın. En azından karışmayın. NATO üyesi ülkelere sesleniyorum. PKK/YPG ne zaman NATO üyesi oldu da benim haberim olmadı. Ne zamandan beri NATO terör örgütüne destek veriyor. Başta Amerika 30 bin TIR mühimmat destek verildi.

"Bin 220 kilometrekare alan temizledik"

  • Biz teröristleri takip ettik, sivillerden uzaklaştıklarında imha etik. Şu anda 1220 kilometrekare alanı temizledik. Türkiye sadece ve sadece teröristleri hedef alıyor. Ülkemiz Suriye'de işgal değil terör operasyonu yapıyor. Siz ne derseniz deyin biz teröriste terörist demeye devam edeceğiz. Ülkemize zarar vermek için teröristleri makamlarında ağırlayanlar bu utancı taşıyacaklar. Siz ne zaman devletlerin teröristlerle masaya oturduğunuz gördünüz. Bizden böyle bir şey beklemeyin. Bunun için arabulucu falan aramıyoruz, buna ihtiyacımız yok.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >