Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin 8'inci kez telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya evlet Başkanı Vladimir Putin bir arada

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin gündeminde Suriye vardı. İki lider, 22 Ekim tarihli Soçi Mutabakatı'na bağlılıklarını teyit etti. Bu görüşme iki liderin bu yıl içerisinde geçekleştirdiği 8'inci telefon görüşmesi oldu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan ve Putin'in telefon görüşmesinde, Suriye meselesine ilişkin gelişmelerin ele alındığı ve iki liderin 22 Ekim tarihli Soçi Mutabakatı'na bağlılıklarını teyit ettiği bildirildi.

Görüşmede ayrıca ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve ticaret hacminin artırılmasına yönelik atılacak adımların da konuşulduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve İran ile yapılan üçlü zirvede görülüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve İran ile yapılan üçlü zirvede görülüyor.

Erdoğan-Putin arasındaki 8'inci telefonlaşma

Bu, iki liderin bu yıl içerisinde sekizinci telefon görüşmesi oldu. Erdoğan ile Putin 2019 yılı içerisinde altı kez de başbaşa görüşme gerçekleştirmişti. Putin, özellikle 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından geçen üç yılı aşkın sürede Erdoğan'ın en fazla görüştüğü yabancı liderler arasında yer alıyor. Darbe girişiminden bu yana geçen yaklaşık 39 aylık süre içerisinde iki lider 24 kez yüz yüze; 46 defa da telefonda olmak üzere toplam 70 kere görüştü.

İki liderin bu süre zarfında yaptığı görüşmelerin en önemli gündem maddesini Suriye oluşturdu.

Soçi Mutabakatı nedir?

Soçi Mutabakatı, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında 22 Ekim 2019 günü Türkiye ile Rusya arasında Soçi şehrinde imzalanan mutabakat muhtırasıdır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >