Cumhurbaşkanı Erdoğan: Libya talep ederse asker göndeririz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen 'Her İnsan Bir Dünya' etkinliğinde öğrencilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerden gelen "Libya'ya asker gönderecek miyiz?" sorusuna "Libya talep ederse asker gönderebiliriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Üniversitesi'nde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen 'Her İnsan Bir Dünya' etkinliğinde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya ile imzalanan mutabakatla ilgili "Kazan-kazan esasına dayalı olarak, biz Akdeniz'deki bütün kıyıdaş ülkelerde her türlü adımı beraber atabiliriz. Libya isterse asker de gönderebiliriz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Karşımızda birleşenlere karşı Libya ile birlikte olduk"

Karşımızda birileri bütünleşmiş. Yunanistan, Mısır, İsrail, Güney Kıbrıs. Biz ise Libya ile beraber olduk. Aslında Kaddafi döneminde başlayan bir süreçti bu. Kaddafi döneminde başlayan bu süreç, Kaddafi'nin ölümüyle sekteye uğramıştı. Bundan sonra yolumuzu almaya devam edeceğiz.

"Bütün kıyıdaşlarımızla her türlü adımı atabiliriz"

Kazan-kazan esasına dayalı olarak, biz Akdeniz'deki bütün kıyıdaş ülkelerde her türlü adımı beraber atabiliriz. Yoksa hepsi benim olsun, hayır bu mantıklı olmaz. Adil bir şekilde hak, hukuk, adalet. Burada birlikte kazanma noktasında bizim en ufak bir tereddüdümüz yok. Bu noktada biz kıyıdaş ülkelere bunların bilgilerini sürekli veriyoruz.

"Libya talep ederse asker göndeririz"

  • Asker gönderme konusunda biliyorsunuz şu anda Rusya'dan bir güvenlik şirketi söz konusu. Bu şirket, oraya güvenlikçilerini göndermiş vaziyette. Eğer Libya bizden böyle bir talepte bulunursa, o zaman Libya'ya da aynı şekilde elemanlarımızı gönderebiliriz. Bunlar bizimle böyle bir güvenlik anlaşmasını imzaladıktan sonra zaten önümüzde de herhangi bir engel söz konusu değildir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >