Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son bir ayda üç yeni kuyuda petrol keşfettik

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de yapılan sondaj çalışmalarına ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de bulunan doğal gazın ardından son bir ayda da üç yeni kuyuda petrol keşfedildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda güzel haberler verdi. Karadeniz'de bulunan doğal gazın ardından bu kez de petrol bulunduğunu belirten Erdoğan, "Son bir ayda üç yeni kuyuda petrol keşfettik." dedi.

"Kırklareli ve Diyarbakır'daki kuyularda petrol bulundu"

Karadeniz'de yapılan keşiflerle ilgili bilgi veren Erdoğan, "Ekonomide ciddi bir toparlanma bekliyoruz. Karadeniz'de bulduğumuz 405 milyar metreküplük doğal gazın ardından kara alanındaki çalışmalardan da sonuç almaya başladık. Son bir ayda 3 yeni kuyuda petrol keşfettik. Diyarbakır'da 2, Kırklareli'ndeki kuyularda 6 bin 800 varil ilave sağladık. 61 bin varilin üzerine çıktı. Doğal gazın vatandaşlarımıza hizmetine sunumu için şebeke genişletme çalışmaları sürüyor." dedi.

405 milyar metreküp doğal gaz bulunmuştu

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan 21 Ağustos 2020 tarihinde Karadeniz'de yapılan sondaj çalışmaları neticesinde 320 milyar metreküp doğal gaz keşfedildiğini müjdelemişti. Erdoğan daha sonra yeni bir müjde daha vererek Tuna 1 bölgesinde 85 milyar metreküp daha doğal gaz rezervi bulunduğunu, böylece bulunan doğal gaz rezervinin 320'den 405 milyar metreküpe yükseldiğini açıklamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >