Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti: Suda indirime gidiliyor

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde suya yüzde 7 indirim yapacağız" açıklamasının ardından birçok belediyede su faturalarında indirime gidildi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belediyelerden 'suda indirim' istedi, "Belediyeler su tarifelerinde en az KDV kadar indirim, şartları uygun olanlar daha fazla indirim yapsın. Vatandaşımıza su parasında İstanbul yüzde 25'in üzerinde zam talebiyle geldi. Ağırlık bizde olduğu için bunların zam talebine evet demediler. Vatandaşımızın bu noktada huzurunu istiyoruz. Suya ve ekmeğe indirim getireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

"Suya yüzde 7 indirim"

Belediye Başkanlarımız su tarifelerinde en az KDV kadar indirim yaparak, enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır. AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde su tarifesinde en az yüzde 7 indirim yapacağız. Fırsatçılık ve açgözlülük yaparak halkımızı mağdur edenleri affetmeyecek, hesabını soracağız.

Biz ekonomide oynanan oyunların farkındayız. Sıkıntılarımız var ama sahip olduğumuz avantajlar çok daha fazla ve kıymetli. Cumhur ittifakı ile birlikte kalkınma mücadelesini tarihimizin en üst seviyesine çıkarmayı başardık. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirene kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >