Cumhurbaşkanı Erdoğan üçlü zirve için Tahran'da: Ana gündem Suriye

Purin, Erdoğan ve Reisi zirveye katılacak
Purin, Erdoğan ve Reisi zirveye katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin katılımıyla Tahran'da gerçekleştirilecek olan üçlü zirve için İran'a gitti. Zirvenin ana gündem maddesi Suriye olarak belirlenirken toplantıda Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik olası operasyonu da masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Tahran'a gitti.

Ana gündem Suriye

İran'ın başkenti Tahran'da Türkiye, İran ve Rusya liderlerinin katılımıyla üçlü zirve gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin katılacağı zirvenin ana gündem maddesi Suriye olacak. Suriye'deki son durum, yeni anayasa çalışmaları, siyasi çözüm süreci, terörle mücadele ve mültecilerin geri dönüşü gibi başlıklar zirvede ele alınacak.

Türkiye'nin olası harekatı da görüşülecek

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde güvenli koridor oluşturmak için yeni bir operasyon planlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tel Rıfat ve Münbiç'i işaret etmesiyle birlikte harekat hazırlıkları da hızlandı. Tahran'daki zirvede Türkiye'nin olası harekatı ve güney sınırındaki PKK/YPG'nin varlığı da görüşülecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >