Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin tanıtımı için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin ön gösteriminin 27 Aralık'ta yapılacağını duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin ön gösteriminin 27 Aralık'ta yapılacağını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya ziyaretini takip eden basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin ön gösteriminin 27 Aralık Cuma günü Gebze'de yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuala Lumpur Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Malezya ziyaretini takip eden basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil projesinin ön gösterimiyle ilgili ilk kez tarih vererek "Ön gösterimi 27 Aralık Cuma günü Gebze’de düşünüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

Yerli otomobilin gösterimi için tarih verdi

Türkiye’nin Otomobili ön gösterimi 27 Aralık Cuma günü Gebze’de düşünüyoruz. Hayırlısı bakalım.

"Asgari ücretliye jestimizi yaparız"

İnşallah asgari ücret konusunda jestimizi yaparız ama burada yapmayalım daha. Şu anda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız yaptıkları çalışmaları döner dönmez bize bir getirsinler. Bakalım son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız.

"Sağlık Bakanlığı ciddi bir alım yapacak"

Sözleşmeli personel noktasında biz sürekli alımları devam ettiriyoruz. Şu anda Sağlık Bakanlığı ciddi bir personel alımına yönelik adım attı. Aynı şekilde Milli Eğitim’de yine ciddi sayılabilecek bir sayı planlandı. Yalnız dedik ki takvimi iyi ayarlayalım. Diğer bakanlıklarda da yine benzer şeyler var. Sözleşmeli personel olarak niye bunu değerlendiriyoruz? Sebebi şu; bir tarafta aldığımız elemanın 'Ben nasılsa artık kadroluyum, yan gel yat' mantığıyla hareket etmesi var. Ama diğer tarafta da işi sıkı tutma anlayışı var. Bunlara dayalı olarak bu tür adımları atıyoruz. Ama personel alımında bir taraftan tabi emeklilik süreci, emeklilikten doğan o boşlukları doldurma süreci de söz konusu. Buralarda bizler insanımızı değerlendirme açısından gerekli adımları atmaya devam edeceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >