Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 13 şehidimizle ilgili ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunurken
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunurken

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gara'daki 13 şehidimizle ilgili olarak "5 aydır kardeşlerimizi kurtarmanın planını yapıyorduk" ifadelerini kullandı.

Rize'de AK Parti Aksaray, Eskişehir ve Konya 7. Olağan İl Kongresi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu Gara'daki bir mağarada şehit edilen 13 vatandaşımızla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Çok uğraştık"

"Bu kardeşlerimizi nasıl bu teröristlerin elinden kurtaracağız hep bunun hesabını yaptık, çok uğraştık. Ülkemizin son 40 yılına damga vuran terör meselesi ile ilgili geçmişten bugüne gelen ve geleceğe de uzanan bir perspektifte hasbihal etmek istiyorum. Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarını dağıtmak için başlattığımız Pençe Kartal-2 Harekatında şehit olan 3 askerimiz ile teröristlerce alçakça katledilen şehit edilen 13 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. 5 aydır kardeşlerimizi kurtarmanın planını yapıyorduk. Pençe Kartal-2 Harekatı kapsamında ilk etapta bütün inlerine, mağaralara gireceğiz demiştik ya 42 terörist bu esnada gebertildi"

Bal gibi PKK'nın yanındasınız

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan başsağlığı mesajda yer alan "ABD, Türk vatandaşlarının Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde öldürülmesinden üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadelerine de tepki gösterdi. Erdoğan, konuya ilişkin, "İşte ABD'nin yaptığı bir açıklama var. Evlere şenlik. Hani siz PKK'nın yanında değildiniz? Bal gibi de yanlarındasınız. Hani siz YPG'nin yanında değildiniz? Yanındasınız ve arkasındasınız. Bunlar binlerce tır mühimmat getirdiler, teröristlere teslim ettiler"

"Kardeşlerimizi kurtaralım istedik ve gerek Savunma Bakanım gerek Genelkurmay Başkanım gerek istihbarat gerek polis hep birlikte yapılan çalışmalar neticesinde adım atıldı. 42 tane terörist bu esnada gebertildi. Bu süre esnasında esirleri bunlar mağarada iyice köşe noktaya sıkıştırarak en sonunda bunlardan bir tanesi ki şimdi mecliste bununla ilgili biz bir soruşturma önergesi vererek bunun bütün detaylarını mecliste de gündeme getirecekler. Bu sabah grup başkanımız Naci beyle de bunu konuştuk bunun adımını da atacağız"

"İşin gerçeği nedir anlatacağız"

"Bunların parlamentodaki temsilcilerinde yalan bol. Bunlar dünyadaki koldaşlarına yandaşlarına paydaşlarına nasıl yalanlar söylüyorlar herhalde takdir edersiniz. Onlara fırsat vermeden işin gerçeği nedir anlatacağız.

"Binlerce tırı, mühimmatı teröristlere teslim ettiler"

İşte ABD'nin yaptığı bir açıklama var, evlere şenlik. Hani siz PKK'nın, YPG'nin yanında değildiniz. Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız. Maalesef bunu başından itibaren hep gördük. Kuzey Irak'a binlerce tır bunlar tank getirdiler, mühimmat getirdiler ve bunları teröristlere teslim ettiler. Bu teröristler de bizim güvenlik güçlerimizle orada savaştılar. Eğer biz sizinle NATO'da berabersek bize samimi davranacaksınız, teröristlerin yanında yer almayacaksınız, eğer yer alacaksanız bizim yanımızda yer alacaksınız.

"Türk ordusunun önünce durabilecek ne örgüt ne de piyon güç vardır"

"Bu operasyonda şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamış, 51'i ölü 53 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Her geçen yıl daha da gelişen kabiliyetleri, donanımı ile Türk ordusunun önünde durabilecek ne terör örgütü ne de piyon güç vardır. Askerimizin karşısında duramayan terör örgütü alçaklıkta sınır tanımıyor"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >