Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İbadi'ye ortak mücadele mesajı

erdoğan ibadi
erdoğan ibadi

Irak Başbakanı İbadi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEAŞ'ın Irak'tan temizlendiğini belirtirken, bunu fırsat bilen PKK terör örgütünün aynı şekilde yapılanmasının olduğunu dikkat çekti. DEAŞ gibi PKK ile mücadelede de dayanışma içerisinde olunması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Ortak mücadeleyi sürdürmeye Türkiye olarak varız." dedi.

Irak Başbakanı Haydar İbadi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Irak Başbakanı Haydar İbadi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

"Tüm Iraklıları korumakla mükellefiz"

Maalesef Irak toplumunun bileşenleri dikkate alınmadan bir referandum kararı alındı. Bazıları bu referandumla toprağımızı parçalamak ve sınırlarımızı yeniden belirlemek istediler. Bizler ırkı, mezhebi ne olursa olsun, Irak Merkezi Federal Yönetimi olarak tüm Irak vatandaşlarını korumakla mükellefiz. Şu anki Irak güvenlik güçleri, Saddam dönemine benzememektedir. Tamamının tek hedefi Irak vatandaşlarını korumak ve güvenliklerini sağlamak. Güvenlik güçlerine net bir şekilde, vatandaşlara karşı silah kullanılmaması ve kan akıtılmaması konusunda talimat verdik.

Tüm bölgede istikrarın sağlanması için önümüzde büyük bir sorumluluk var. Az öncede konuştuğumuz gibi, bir projemiz var. Bu projemiz bölgede artık savaşlar yerine, ekonomik kalkınmayı sağlayacak adımların atılması. İkili ilişkilerin güçlü bir şekilde devam etmesini istiyoruz ve hiçbir ülkenin iç işlerine müdahale edilmesini desteklemiyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >