Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Davete icabet ederiz

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said.

Tunus'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile görüştü. Libya'da ateşkesin sağlanması için işbirliğini görüştüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Davet gelirse Libya'ya askerimizi göndeririz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'daki olumsuz gelişmeler sadece Libya'da kalmıyor komşu ülkeleri rahatsız ediyor.Tunus Cumhurbaşkanı ile Libya'da ateşkesin sağlanması için işbirliğini görüştük " dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'ya asker gönderilmesiyle ilgili ise "Davete icabet ederiz" ifadelerini kullandı.

Libya'ya asker gönderilmesi konusu

Libya'ya asker gönderilmesi ile ilgili Erdoğan, "Biz hiçbir yere bugüne kadar davetsiz misafir olmadık. Bir davet olursa tabii ki bunu değerlendiririz." ifadelerini kullandı.

Libya ile mutabakat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya ile mutabakat konusunda da "TBMM'den mutabakat metnini de anlaşmayı da geçirdik. Bundan sonraki süreci de bu istikamette devam ettireceğiz. " diyerek, "Yunanistan'ın burada herhangi bir söz sahibi olması diye bir şey söz konusu değildir." şeklinde konuştu.

'Libya'daki kardeşlerimizi bunlara ezdirmeyelim'

Erdoğan, "Uluslararası karşılığı olan Serrac'la beraber adım atıyoruz, Hafter'in böyle bir vasfı yok. Libya'daki kardeşlerimizi bunlara ezdirmeyelim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Libya'da bulunan, 5 bini Sudan'dan, 2 bini Rusya'dan Wagner diye girenler hangi sıfatla geldiler, orada ne işleri, hangi bağlantıları var?" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >