Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan normalleşme açıklaması: Kabinenin ana gündemi olacak

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınıyla ilgili tedbirlere dikkat çekerek ilk kabine toplantısının en önemli gündem maddesinin normalleşme takvimi olacağını söyledi. Erdoğan okulların açılmasıyla ilgili de "Derdimiz bir an önce sağlıklı bir şekilde okullarınıza kavuşmak, tekrar derslerinize dönmek ve hocalarınızla bir arada olmaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 81 ilden 560 gençle En Uzun İftar Sofrası Programı'na katıldı. Erdoğan koronavirüs salgınıyla ilgili olarak, "Sosyal yaşamla ilgili bir süre daha hepimizin fedakarlık yapması gerekiyor. Tedbirlere sıkı sıkıya riayet ederek bu salgını en kısa zamanda atlatıp normal hayatımıza döneceğimiz günlerin yakın olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Öncelikli hedef okulların sağlıklı bir şekilde açılması"

İlk Kabine toplantısının en önemli gündem maddesi normalleşme takvimi. Normalleşme takvimini önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu takvimde okulların açılışı ile ilgili süreçte yer alacak. Salgının şüphesiz ki inişli çıkışlı seyri bu tür konularda çok önceden kesin tarihler vermemize mani oluyor. Bakınız şu anda ciddi manada vefat sayısında düşüş var. Tabii bu aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor. Fakat gerektiğinde şartları zorlamam pahasına sizleri okulunuzla buluşturmak için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Zira her halde bir gencin en büyük aşkı öğretmenidir, okulundaki arkadaşlarıdır, okuludur. Bizler ne yapıyoruz? Okullarımızla geleceğe yönelik güç kuvvet buluyoruz. Onun için derdimiz bir an önce sağlıklı bir şekilde okullarınıza kavuşmak, tekrar derslerinize dönmek ve hocalarınızla bir arada olmaktır.

"Transkript belgeleri istenilen yerden çift dilde alınabilecek"

Artık gençlerimiz transkript belgelerini istedikleri yerden, çift dilli olarak, herhangi bir ücret ödemeden, hızlı bir şekilde alabilecekler. Eğitimlerine yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilerimize büyük kolaylık sağlayacak bu yeniliğin hayırlı olmasını diliyorum.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >