Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli otomobil açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'nde konuşma yaparken
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'nde konuşma yaparken

Yerli otomobille ilgili her gelişme merakla takip edilirken görücüye çıkması için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 27 Aralık'ta yerli otomobilin tanıtılacağını açıklamış hemen ardından Bakan Varank yerli otomobilin üstü kapalı fotoğrafını Twitter'dan paylaşmıştı. Erdoğan 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'nde yerli otomobille ilgili açıklamasını yineleyerek "Cuma günü inşallah 'Türkiye'nin Otomobili Projesi'nin tanıtım törenine katılacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni"ne katıldı.

"Türkiye kendisine çizilen hudutları aşıp geçmiştir"

Erdoğan, Türkiye'nin geçen 17 yılda her alanda olduğu gibi bilim ve teknoloji sahasında da ayağına vurulan prangaları parçalayıp kendisine çizilen hudutları aşıp geçtiğini anlattı.

Şu anda içinde bulundukları İstanbul Havalimanı'nın bu başarının en güzel örneklerinden biri olduğuna dikkati çeken Erdoğan, Türkiye bu abide esere sahip olana kadar içeride ve dışarıda pek çok engelle karşılaştığını söyledi.

Erdoğan, yeri geldiğinde projenin dış kredilerinin iptal edildiğini, yeri geldiğinde olumsuz kampanyalarla inşaatın durdurulmak istendiğini aktararak, "Fakat ülke ve millet olarak kararlı duruşumuz sayesinde bugün herkesin kullanırken hayran kaldığı bu eser ortaya çıkmıştır. Tabii işimiz var. Daha bu eserde yapılacak çok şeyler var. Onlar da bittiği zaman bu eser çok daha farklı bir konuma gelmiş olacak. Tam kapasiteyle nisan ayında hizmet vermeye başlayacak havalimanımızda bugün 50 milyonuncu yolcuya ulaşıldı ve bir saat önce onu da Amerika'ya uğurlamak için kendileriyle orada bir merasim düzenlendi. Böylece ilk etabın kapasitesi olan 90 milyon yolcu hedefine kısa sürede varılacağı anlaşılıyor. Bu da bize 150 milyon yolcu kapasitesi ile ilgili hazırlıkları hızlandırmamız gerektiğini gösteriyor. Ardından da 200 milyonluk kapasiteye doğru yürüyeceğiz."

Bilim ve teknolojinin lokomotifi konumunda olan savunma sanayiinde yaptıklarının çok önemli olduğunu dile getiren Erdoğan, dün düzenlenen törende toplamda 6 adetten oluşan denizaltı filosunun ilk ürününün denize indirme törenine katıldığını hatırlattı.

Erdoğan, savunma sanayilerini karada, denizde ve havada güçlü kılacak 700'ü aşkın projeyi aynı anda yürüttüklerini belirterek, Türkiye'nin insansız hava aracı teknolojisindedünyanın ilk 4 ülkesinden biri olduğunu belirtti.

Yerli otomobil projesi

Özel sektörün hem savunma sanayisinde hem de ticari konularda gurur verici çalışmalar yaptığını ifade eden Erdoğan, "İnşallah cuma günü 'Türkiye'nin Otomobili "Projesi'nin tanıtım törenine katılacağız." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >