Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yıldız Kenter'e taziye mesajı

Yıldız Kenter
Yıldız Kenter

Ünlü Tiyatrocu Yıldız Kenter dün akşam saatlerinde fenalaşarak Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen usta tiyatrocu 91 yaşında yaşamını yitirdi.

Türk tiyatrosu ve sinemasına yüzlerce eser kazandıran Kenter, yaptığı sosyal yardımlarla da UNICEF'in Türkiye İyi Niyet Elçisi görevini de sürdürüyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan usta oyuncunun vefat haberini aldıktan sonra Twitter üzerinden bir taziye mesajı yayınladı ve aileye taziye dileklerini iletmek üzere telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Akciğer rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören tiyatro oyuncusu Yıldız Kenter, fenalaşmasının ardından Amerikan Hastanesine kaldırıldı. Devlet sanatçısı unvanı da bulunan sanatçı, çok sayıda tiyatro oyunu, film ve dizide rol almıştı.

Usta oyuncunun vefatından önce çektirdiği son fotoğraflar
Usta oyuncunun vefatından önce çektirdiği son fotoğraflar

Kariyeri boyunca 100'ün üzerinde tiyatro oyunu, film ve dizide rol aldı

Sanatçı Kenter, 1928'de İstanbul'da dünyaya geldi.

Asıl adı Ayşe Yıldız olan Kenter, İngiliz kökenli Olga Cynthia (Nadide) ile Ahmet Naci Bey'in çocuğu olarak dünyaya geldi. Ablası Güner, ağabeyleri Nedim ve Mahmut ile küçük kardeşi Müşfik'ten oluşan 7 kişilik bir ailede büyüyen Kenter, Ankara Devlet Konservatuvarını bitirdikten sonra, Ankara Devlet Tiyatrosunda çalıştı.

Kenter, ABD ve İngiltere'de oyunculuk öğretiminde yeni teknikler üzerine de çalışmalar yaptı.

Usta sanatçı, 1956-1959'da çalıştığı Devlet Tiyatrosundan ayrıldıktan sonra bir yıl Muhsin Ertuğrul ile çalıştı, daha sonra kardeşi Müşfik Kenter ve eşi Şükran Güngör ile Kent Oyuncuları topluluğunu kurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı

Türkiye Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında yaşamını yitiren ünlü tiyatro oyuncusu Yıldız Kenter için taziye mesajı paylaştı.

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli tiyatro sanatçımız Yıldız Kenter'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında yaşamını yitiren ünlü tiyatro oyuncusu Yıldız Kenter'in kızı Leyla Kenter'i arayarak taziyelerini iletti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >