Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan açıklaması: Cevabını misliyle aldılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oruç Reis gemisine yönelik Yunan taciziyle ilgili "Dün böyle bir durum söz konusu oldu ve gereken cevabı verdik. Devam edecek olurlarsa cevabını misliyle alacaklar" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca İsrail-BAE anlaşmasıyla ilgili de "Biz Filistin'i hiçbir zaman yedirmedik, yedirmeyeceğiz. Abu Dabi Büyükelçisini geri çekebiliriz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, "Sivil gemilerimize karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıyı cevapsız bırakamayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Cevabını misliyle alacaklar"

Bizim sismik araştırma yapan gemilerimiz, sondaj gemilerimiz bu bölgede dolaşıyor. Ayın 23'üne kadar Oruç Reis çalışmalarına devam edecek. Sivil gemilerimize karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıya da cevapsız bırakamayız. Dün böyle bir durum söz konusu oldu ve Kemal Reis gereken cevabı verdi, sonra da onlar limanlarına çektiler. Devam edecek olurlarsa cevabını misliyle alacaklar.

"Abu Dabi Büyükelçisi'ni geri çekebiliriz"

Bu süreçte Suudi Arabistan'ın da yanlış adımları var. Biz Filistin'i hiçbir zaman yedirmedik, yedirmeyeceğiz. Abu Dabi Büyükelçisi'ni geri çekebiliriz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >