Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 181 bin 423 güvenlik görevlimiz sahada

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremin 13. gününde AFAD'da açıklama yaptı. Oktay, 'Evim Yuvan Olsun' kampanyası ile hayırseverlerin evlerini depremzedelere bedelsiz ya da uygun şartlarda kiralayabileceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremin 13. gününde AFAD'da açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamalarından satır başları:

181 bin 423 güvenlik görevlimiz sahada görev yapıyor.

257 bin çalışanımızla ayrım gözetmeksizin çaba gösteriyoruz. Enkazların hemen hemen hepsine ulaştık. Çalışmalar tamamlandıktan sonra yine dikkatli olarak iş makinelerini yoğun olarak kullanıyor olacağız. Çok dikkatli ve hassasiyetle enkazlar kaldırılacak.

Bütün ekiplerimizin hepsi sahada, görev başında. Milletimiz devletin tüm gücüyle yanlarında olduğunu görmekte.

Şu anda sahada 76 bin 97 emniyet personeli, 64 bin 728 jandarmamız var, toplamda 181 bin 423 güvenlik personeli karada görev yapıyor.

Şu an yüzlerce binlerce isimsiz kahramanımız var. Hepsinden Allah razı olsun. Barınma ile ilgili konularla ilgili bir sorun yaşamıyoruz. İlk günlerde talep vardı. Şu an çadıra olan talebin azaldığını görüyoruz. Nerede ihtiyaç olursa da gönderecek durumdayız. konteyner çalışmaları da devam ediyor. Kurduklarımızın sayısı 6 bine yaklaştı.

Şu an itibarıyla toplamda 830 bin 806 bina çalışılmış durumda. 105 bini yıkılmış yıkılacak ya da ağır hasarlı konumda.

Kullanmadıkları evleri vatandaşlarımız, depremzede ailelerinin kullanımına uygun şekilde kiralamak ya da ücretsiz olarak 'evim yuvam olsun' sitesinden başvurabilirler. Yine burada bağışçılar depremzedelerimize kira yardımında bulunabilecek. İnanıyorum ki milletimizin kardeşliği bu kampanyada da kendisini gösterecektir.

Fahiş fiyatlarla kira artışlarına cüret edenler olduğunu biliyoruz. Bu, afet üzerinden fırsatçılıktır, bunun hesabını sorarız, soracağız da.

(Deprem bölgesindeki tarihi eserler) İncelenen eser sayısı 433'tür. Ağır hasarlı 121, orta hasarlı 66, az hasarlı 57 olarak tespit edilmiştir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >