Cumhurbaşkanı'ndan Fırat'ın doğusuna operasyon sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yapılacak yeni bir terör operasyonunun sinyallerini verdi. -AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yapılacak yeni bir terör operasyonunun sinyallerini verdi. -AA

Cumhurbaşkanı'ndan bir sınır ötesi operasyon sinyali daha geldi. Teröre büyük bir darbe vuran Pence Harekâtı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat'ın doğusuna gireceğiz, Rusya ve ABD ile paylaştık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sınır ötesi harekât sinyalleri verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizi tökezletmek, yüz üstü kapaklatmak için çalışanların olduğu dönemden geçiyoruz. Bugün maruz kaldığmıız onca saldırıya rağmen dimdik ayaktaysak bunu 17 yılda ülkemizi getirdiğimiz yere borçluyuz. CHP'nin başındaki zat kalkınma planını eleştirmek adına milli gelirin 10 yıldır artmadığını iddia etmiş. Türkiye'nin geliri 236 milayr dolardı bu rakamı 950 milyar dolara kadar çıkardık 2013'te. Bu zat Gezi olaylarında sokakları terörize edenlerin yanındaydı. Bu zat PKK terör örgütünün siyasi temsilcileriyle beraber Ankara'dan İstabul'a yol yürüyordu. 15 Temmuz gecesi havalimanında tankların koruması altında Bakırköy Belediyesi'ne gidiyordu. Çukur eylemleri ile saldırıldığında teröristlere barikatları kuran arkadaşlar diye sesleniyordu. Hayatı yalan. Uzunca bir süre tiyatro diyerek darbecileri koruyordu. Suriye topraklarından ülkemize yönelik tehditleri engellemek için harekete geçtiğimizde Afrin'e grimeyin diyerek gözdağı verme peşindeydi." ifadelerini kullandı.

Bu güne kadar teröre yönelik başarılı işlere imza atan Türk askeri terörün kökünü kazıyor. Cumhurbaşkanı da daha önce yapılan başarılı operasyonları hatırlatarak "Afrin'e, Cerablus'a, El-Bab'a girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ile de ABD ile de paylaştık. Taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Biz bir yere kadar sabrederiz. O sabrın bir sonu var. " dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >