Cumhurbaşkanından 'yeşil' çağrı: Hedef 11 milyon fidan

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 11 milyon fidan dikilmesi hedefleniyor.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ilan edildi. Bugün 11 milyon ağaç dikilmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da Türkiye'nin nefesi olacak bu son derece mühim etkinliğe destek ve çağrı geldi. Cumhurbaşkanı twitter paylaşımında, yeşil bir Türkiye için 81 ilde 11 milyon fidanın toprakla buluşturulması dolayısıyla vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından, #11milyonfidan etiketiyle yaptığı paylaşımda, Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım'da, 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidanın toprakla buluşturulacağını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, evlatlarımıza daha yeşil bir Türkiye miras bırakmak için tüm vatandaşlarımızın güçlü desteklerini bekliyoruz." ifadesine yer verdi.

Milli Ağaçlandırma Günü nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 Kasım’ı Milli Ağaçlandırma Günü ilan etmişti.

Her yıl 11 Kasım gününün Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutlanacağını duyurulan genelgede "Türkiye'nin 78 milyon hektarlık alanıyla, ekolojik bakımdan zengin bir çeşitliliğe sahip olduğunu belirtilerek, Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; milletimizin de desteği ile her yıl 11 Kasım gününün 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanması uygun görülmüştür’’ denilmişti.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >