Cumhurbaşkanı’nın tepki gösterdiği BBC’nin daha önceden yaptığı 5 yalan haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBC ile yaptığı söyleşide medya kuruluşunun yaptığı yalan haberlerle ilgili tepkilerini dile getirdi. Bu tepki akıllara BBC’nin geçmiş zamanda yaptığı yalan haberleri akıllara getirdi.

İngiliz hükümetinin parasal desteğiyle yayın hayatına devam eden medya kuruluşu BBC zaman zaman yaptığı yalan haberlerle gündeme geliyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tepkisini çeken bu haberlerden 5 tanesini sizler için derledik.

Suriyeli BBC muhabiri yalan haberlere dayanamayarak istifa etti.

                                    
                                    BBC’nin Suriye’li sunucusu Dima İzzedin, çalıştığı yerin kendi ülkesi hakkında yaptığı yalan haberlere dayanamayarak istifa etti. BBC, Esed ve Rus güçleri tarafından muhaliflerin hakim olduğu bölgede yapılan ve 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamı tam tersiymiş gibi göstermişti.
Suriyeli BBC muhabiri yalan haberlere dayanamayarak istifa etti. BBC’nin Suriye’li sunucusu Dima İzzedin, çalıştığı yerin kendi ülkesi hakkında yaptığı yalan haberlere dayanamayarak istifa etti. BBC, Esed ve Rus güçleri tarafından muhaliflerin hakim olduğu bölgede yapılan ve 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamı tam tersiymiş gibi göstermişti.
BBC, Kırgızistan’da düşen bir kargo uçağının THY’ye ait olduğunu söyledi. Tüm uyarılara rağmen haber tam 7 saat sosyal medyada durdu.

                                    
                                    6 ay önce Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e ACT Havayollarına ait bir kargo uçağı düştü. BBC bu haberi Twitter’da takipçilerine “Türk Hava Yolları uçağı Kırgızistan’da evlerin üzerine düştü” şeklinde duyurdu. Bu skandal sonrasında ne THY’nin açıklaması ne de duyarlı vatandaşların tepkisi haberin 7 saat Twitter’da kalmasını engelleyemedi. Konu hakkında BBC herhangi bir açıklamada bulunmadı.
BBC, Kırgızistan’da düşen bir kargo uçağının THY’ye ait olduğunu söyledi. Tüm uyarılara rağmen haber tam 7 saat sosyal medyada durdu. 6 ay önce Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e ACT Havayollarına ait bir kargo uçağı düştü. BBC bu haberi Twitter’da takipçilerine “Türk Hava Yolları uçağı Kırgızistan’da evlerin üzerine düştü” şeklinde duyurdu. Bu skandal sonrasında ne THY’nin açıklaması ne de duyarlı vatandaşların tepkisi haberin 7 saat Twitter’da kalmasını engelleyemedi. Konu hakkında BBC herhangi bir açıklamada bulunmadı.
BBC, eski büyükelçiyi ondan habersiz konuşturdu.

                                    BBC, yaklaşık 6 ay önce eski Suudi Arabistan Ankara Büyükelçisi’nin ağzından yapılmış bir röportaj hakkında haber yaptı. Yapılan haberde eski büyükelçi Adil Sirac Merdan’ın “Türkiye ve AKP bize ihanet etti” dediği iddia edildi. Bu haber sonrasında Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nden açıklama geldi. Açıklamada Adil Sirac Merdan’ın ağzından verilen sözlerin “uydurma” olduğunu ve herhangi bir basın kuruluşuna konuşma yapmadığı ifade edildi.
BBC, eski büyükelçiyi ondan habersiz konuşturdu. BBC, yaklaşık 6 ay önce eski Suudi Arabistan Ankara Büyükelçisi’nin ağzından yapılmış bir röportaj hakkında haber yaptı. Yapılan haberde eski büyükelçi Adil Sirac Merdan’ın “Türkiye ve AKP bize ihanet etti” dediği iddia edildi. Bu haber sonrasında Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nden açıklama geldi. Açıklamada Adil Sirac Merdan’ın ağzından verilen sözlerin “uydurma” olduğunu ve herhangi bir basın kuruluşuna konuşma yapmadığı ifade edildi.
 BBC muhabiri Laura Kuenssberg, Külliye ile ilgili iftiralarda bulundu.

                                    
                                    İngiltere Başbakanı Theresa May’in geçen Ocak ayında Türkiye’ye yaptığı ziyarette gazeteci heyeti içerisinde bulunan BBC muhabiri Laura Kuenssberg büyük bir skandala imza atti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki altın sarısı renginde boyanmış asansörlerin fotoğrafını çekerek Twitter’da “Bunların hepsi altın” diye yazarak paylaştı. Detaylı araştırma yapmadan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yapılan bu yalan haber birçok devlet yetkilisi ve vatandaş tarafından tepkiyle karşılaştı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Kuenssberg’e Twitter’dan “Bunların hiçbiri altın değil. Yaptıkların sadece gazeteciliğin düşük kalitesini gösteriyor.”  şeklinde cevap verdi.
BBC muhabiri Laura Kuenssberg, Külliye ile ilgili iftiralarda bulundu. İngiltere Başbakanı Theresa May’in geçen Ocak ayında Türkiye’ye yaptığı ziyarette gazeteci heyeti içerisinde bulunan BBC muhabiri Laura Kuenssberg büyük bir skandala imza atti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki altın sarısı renginde boyanmış asansörlerin fotoğrafını çekerek Twitter’da “Bunların hepsi altın” diye yazarak paylaştı. Detaylı araştırma yapmadan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yapılan bu yalan haber birçok devlet yetkilisi ve vatandaş tarafından tepkiyle karşılaştı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Kuenssberg’e Twitter’dan “Bunların hiçbiri altın değil. Yaptıkların sadece gazeteciliğin düşük kalitesini gösteriyor.” şeklinde cevap verdi.
İngiliz İşçi Partisi lideri: BBC yalan haber yapıyor

                                    
                                    İngiliz İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn’in istifa ettiğine dair iddiaları gündeme getiren BBC’ye tepki gecikmedi. Geçtiğimiz Şubat ayında BBC’nin yaptığı haber sonrasında Corbyn “BBC’nin yalan haber yapması nedeniyle şaşkınım” şeklinde açıklama yaptı.
İngiliz İşçi Partisi lideri: BBC yalan haber yapıyor İngiliz İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn’in istifa ettiğine dair iddiaları gündeme getiren BBC’ye tepki gecikmedi. Geçtiğimiz Şubat ayında BBC’nin yaptığı haber sonrasında Corbyn “BBC’nin yalan haber yapması nedeniyle şaşkınım” şeklinde açıklama yaptı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >