Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Bir taraftan iyice yaklaşan 31 Mart seçimleri ilgili çalışmalarımızı yürütürken diğer yandan ülkemizi büyütme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Turizm geliri yüzde 17 arttı, 57 milyon turist geldi. Turizmde bu tarihi başarıları muhalefetin ve bazı faşist çevrelerin turizmi baltalamaya yönelik menfi kampanyalarına rağmen elde ettik.

Dünya genelinde etkili olan olumsuzluklara rağmen Türkiye hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerliyor.

"İkinci astronotumuzu da uzaya göndereceğiz"

İnsanlı uzay misyonumuzu başarıyla yerine getirdik. Türk Hava Kuvvetlerimizin yetiştirdiği seçkin pilotlarından olan Alper Gezeravcı, uluslararası uzay istasyonundaki görevini ve bilimsel deneyleri tamamlayarak ülkemize döndü. Bizde kendisini kabul ettik. İkinci astronotumuzu da önümüzdeki aylarda yörünge altı uçuş için uzaya göndereceğiz.

"Ekonomiye güven arttı"

Ülkemizin risk primindeki düşüş sürüyor.

Önümüzdeki dönemde ekonomi programımızın müspet yansımalarını enflasyon başta olmak üzere diğer alanlarda net bir şekilde göreceğiz.

F-16 kararı memnuniyet verici

Amerika Birleşik Devletleri ile bir süredir yürüttüğümüz F16 talebimizin de olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz.

Ülkemize yönelik kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte inşallah Türk Savunma sanayii bundan sonra daha hızlı yol alacak.

Şu gerçeği çok net bir şekilde görebiliyoruz, Türkiye uyguladığı terörü kaynağında yok etme stratejisiyle bölücü terör örgütünü hapsetmiştir.

Türkiye ne pahasına olursa olsun, Güney sınırlarında 'Teröristan' kurulmasına izin vermeyecek.

Evlatlarımıza sınırlarımızın dışında da terörün olmadığı, barışın hüküm sürdüğü bir bölge bırakacağız.

"Hedefimiz yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmektir"

Depremzede kardeşlerimizi en kısa sürede güvenli, huzurlu ve dayanıklı yuvalarına kavuşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hedefimiz yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmektir.

Deprem bölgesinde istihdamı ve üretimi canlandıracak, şehirlerimize güç katacak projeleri devreye aldık. Savunma sanayii merkezlerimiz önümüzdeki aylarda faaliyete geçecek.

Asrın birlikteliği ile asrın felaketinin yaralarını süratle saracağız.

Mısır'a 12 yıl sonra ziyaret

Sayın Sisi ile ekonomik, ticaret, turizm, enerji ve savunma başta olmak üzere ülkelerimiz arasında pek çok konuyu istişare edeceğiz. Gündemimizin ilk sırasında Gazze'ye yönelik artan İsrail saldırıları olacak. Hitler özentisi Netanyahu, her gün yeni bir kırmızı çizgiyi aşıyor.

Bu sabah güvenlik bölge olarak ilan ettikleri yaklaşık 1,5 milyon Gazzeli'nin sığındığı Refah'ı hedef aldılar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >