Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne 10 tonluk bombaya dayanaklı Harekât Merkezi kuruluyor

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası önemi bir kez daha anlaşılan harekât merkezi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne kurulacak. İşte, devletin zirvesinin güvenli şekilde konumlanacağı ve karşı harekâtı yürüteceği harekat merkezinin özellikleri...

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kurulacak Harekât Merkezi, Eskişehir Yolu üzerinde bulunan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) içindeki tümülüs şeklindeki harekat merkezi örnek alınarak düzenlenecek.

Harekât Merkezi 10 tonluk bombaya dayanaklı olacak

Çelik destekli özel bir betonla inşa edilen Harekât Merkezi'nin kenarları bin kg'lık, ortası ise 10 bin kg'lık konvansiyonel bombalara karşı dayanıklı olacak. Her çeşit füze, bomba gibi balistik silahlara, kimyasal ve nükleer saldırılara karşı da korunaklı olacak Harekât Merkezi, 24 saat kesintisiz iletişim, güvenlik, ulaşım ve tahliye olanakları sağlayacak şekilde tasarlandı.

Kriptolu telefonlar kullanılacak

Uydu dahil her türlü haberleşme olanağı, kriptolu telefonlarla donatılacak olan merkez, kriz anında devletin tüm birimlerinden verilerin toplanacağı sistemleri içerecek şekilde planlandı.

Kriz durumunda; Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, TSK komuta kademesi ve bakanlıkların ilgili birimleri merkezde toplanıp vakit kaybedilmeden karşı operasyon talimatları verilebilecek. Harekât Merkezi'nin düzenlenmesi konusunda AFAD'ın görevlendirdiği uzmanlar danışmanlık sağlıyor.

Kaynak: Habertürk


























Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >