Cumhurbaşkanlığı'ndan Biden'ın 'soykırım' ifadesine tepki: İlişkilerimize ciddi zarar verecek

Joe Biden
Joe Biden

Joe Biden'ın 1915 olaylarıyla ilgili 'soykırım' ifadesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlayan açıklamasını talihsiz, hadsiz ve hükümsüz olarak addediyoruz ve reddediyoruz. İlişkilerimizde ciddi zarar oluşturacağı ortada" dedi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise "Alınan kararın akıl ve ahlakla izahı yoktur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ermeni terör örgütlerince şehit edilen Türk diplomatlar anısına İstanbul’da düzenlenen "Şehit Diplomatlar Sergisi"nde konuştu.

Altun, "Türkiye'yi kendilerince istedikleri yola çekmek için terörden yaptırıma kadar türlü tehditlere başvuranlar, başarıya ulaşamadı, ulaşamayacak Allah'ın izniyle. Terör örgütü PKK’nın emri ve siyasi uzantılarının çağrısı sonucunda, özellikle sivil insanlara yönelik kanlı katliamlara sahne olan 6-8 Ekim olayları da yine böylesine bir girişimdir" dedi.


Altun, şöyle devam etti:

"İlişkilerimizde ciddi zarar oluşturacağı ortada"

"Türkiye’yi bölmek, parçalamak ve dahası içeriden hançerlemek isteyen tüm odaklara karşı devletimiz ve milletimiz her daim ayaktadır. Terör örgütleriyle küresel güç odaklarıyla ve darbeci zihniyetlerle mücadeleden bir an olsun geri durmayacağız."

Biden'ın "sözde soykırım" ifadesine de değinen Altun, "Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlayan açıklamasını talihsiz, hadsiz ve hükümsüz olarak addediyoruz ve reddediyoruz. İlişkilerimizde ciddi zarar oluşturacağı ortada" dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: Akıl ve ahlakla izahı yoktur

Altun'dan sonra bir tepki de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi. Akar, "Alınan kararın akıl ve ahlakla izahı yoktur" dedi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >