Cüneyt Özdemir, Trump'ın son açıklamasını duydu; Twitter'dan davet etti

Cüneyt Özdemir
Cüneyt Özdemir

● Gazeteci Cüneyt Özdemir, Trump'ın katıldığı bir TV programında ABD'de askeri endüstüriyel kompleks yani silah tüccarlarının savaşı sevdiklerini söylemesinin ardından aynı ifadeleri birkaç gün önce kendi youtube kanalında kullandığını hatırlatarak, Trump'a Twitter'dan yayınına katılması çağrısı yaptı.

● Cüneyt Özdemir, Twitter takipçilerine #CuneytHostsPresidentTrump (Cüneyt, Trump'ı konuk alsın etiketiyle) kendisine destek olmalarını, dikkati çekici tweetler paylaşmalarını istedi.

● Trump, İran konusunda çelişkili açıklamalar yapmaya devam ediyor. Önceki gün Twitter hesabından İran'a karşı sert söylemler kullanan Trump, katıldığı TV programında İran ile savaşı ABD silah tüccarlarının istediğini söyledi.

ABD'de yaşayan gazeteci Cüneyt Özdemir, Trump'ın katıldığı Fox News'te katıldığı programında ABD'de askeri endüstüriyel kompleks yani silah tüccarlarının her zaman savaş arzuladıklarını söylemesinin ardından Trump'ı Youtube kanalında konuk almak için Twitter hesabından kampanya başlattı.

Cüneyt Özdemir Twitter hesabından takipçilerine seslenerek #CuneytHostsPresidentTrump (Cüneyt,Trump'ı konuk alsın) etiketiyle Trump'ın dikkatini çekmelerini istedi.

Cüneyt Özdemir'in bu çağrısının #CuneytHostsPresidentTrump etiketi kısa sürede Türkiye listesinde ilk sıralara yükseldi.

İki farklı söylem iki farklı Trump

Pazar gecesi, Fox News'te Steve Hilton'a konuşan ABD Başkanı Donald Trump, İran'la yaşanan gerginliğe ilişkin ülkede askeri bir sanayi kompleksi olduğunu ve savaşı sevdiklerini belirtti.

Suriye meselesine de değinen Trump “Suriye'deki ABD Birlikleri eve getirmek istediğimi söyledim Washington'da birileri çıldırdı" dedi.

Hilton'un Savaş ihtimalinin birçok insanı endişelendirdiğini, 2016 başkanlık seçim kampanyasında Trump'ın savaş karşıtı açıklamalarına insanların destek verdiğini belirtmesi üzerine Trump, “Sadece nükleer silah bulundurmalarını istemiyorum Savaşlara girmek isteyen biri değilim… Kuzey Kore'ye gittiğimde nükleer silah denemelerini bırakmaları üzerine konuştuk. Çok zor zamanlar geçirdik, sonra anlaştık. Ne olacağını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Trump-Hilton
Trump-Hilton

Trump Fox News'teki bu ifadeleri ABD'de bazı çevreler tarafından samimi bulunmadı. Irak Savaşı'nın mimarı ve savunucusu olan John Bolton'ın ABD’yi İran’la savaşa sürüklediğini düşünen uzmanlar Trump'ın savaş karşıtı açıklamalarındaki çelişkiye dikkati çekti.

Trump'ı savaş konusunda samimiyetsiz bulanlar "Trump, Washington'daki silah tüccarları, savaş yanlılarının gerçekte ne istediklerini biliyorsa, neden sürekli taleplerini yerine getiriyor?" sorusunu soruyor.

Donald Trump
Donald Trump

Trump 2016'da savaş karşıtı bir kampanya düzenlemişti

Dış politika uzmanı Jake Mercier Trump'ın 2016'da başkanlık seçimini dış çatışmalardan uzak durma mesajıyla kazandığını vurgulayarak şunları kaydetti:

  • "Trump, başkanlığı döneminde Rusya ile gerginlikler yaşadı, Venezuela'da darbeye destek verdi, Suriye'deki savaşı sürdürdü, NATO’yu daha da güçlendirme yönünde çalışmalar yaptı, ABD’nin Yemen’de Suudi Arabistan'ın önderlik ettiği savaşa desteğini sürdürdü ve ülkeyi İran’la savaşın eşiğine yaklaştırdı."

Trump'ın John Bolton gibi şahinlerden kurtulması gerektiğini belirten Mercier "Trump çevresini temizlemezse 2020'de başkanlığa veda edebilir." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >