Dacia Duster sınıfta kaldı: Çarpışma testlerindeki son durum paylaşıldı

Dacia Duster
Dacia Duster

Sınıfındaki araçlara oranla özellikle ekonomik fiyatıyla ülkemizde hayli fazla tercih edilen Dacia Duster, Euro NCAP tarafından gerçekleştirilen güvenlik testlerinin tamamında 5 yıldız üzerinden 3 yıldız aldı.

Otomobilleri her yıl düzenli olarak testlerden geçiren en güvenilir oluşumlardan birisi Euro NCAP. Avrupa'daki güvenlik standartlarının güncellemesiyle bu yıl çok daha zorlu hale getirilen testler, yaya ve yolcuların güvenliği söz konusu olduğunda önemli kriterleri beraberinde getiriyor.

Dacia Duster'ın kapsamlı çarpışma testi

Elbette durum böyle olunca üretici şirketler de yeni testler sebebiyle beklediği puanlara erişemiyor. Son olarak dünya genelinde ve ülkemizde epey sık kullanılan Dacia Duster'ın yeni modeline ilişkin testler de yayınlandı.

1:21'de gerçekleştirilen yaya bariyer testinde aracın sol kısmı fotoğrafta görülebiliyor.
1:21'de gerçekleştirilen yaya bariyer testinde aracın sol kısmı fotoğrafta görülebiliyor.

Birçok farklı parametrede değerlendirilen araç, yetişkin yolcu koruma kategorisinde %71 derecelendirme alırken; bu test yaya korumasında ise %56 seviyesinde. Çocuk koruması göz önüne alındığında ise rakam biraz yükselerek %66'ya çıkıyor. Tüm güvenlik sistemlerinden %37 alan Dacia Duster, Euro NCAP tarafından gerçekleştirilen diğer testler göz önüne alındığında 5 yıldız üzerinden 3 yıldız alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >