Dağ 2 filmindeki o köyü PKK mı ele geçirdi?

​DAĞ II filmindeki o filmi PKK mı ele geçirdi?
​DAĞ II filmindeki o filmi PKK mı ele geçirdi?

Dağ 2 filminde DEAŞ terör örgütünden kurtarılan böy olarak bilinen Türkmen Çardaklı Köyü'nün PKK tarafından işgal edildiği iddia edildi.

Gişede izlenme rekorları kıran Dağ 2 filminde DEAŞ terör örgütünden kurtarılması için operasyon düzenlenen Türkmen Çardaklı Köyü'nün PKK tarafından işgal edildiği iddia edildi.

Dağ 2 filminde senaryo gereği DEAŞ'lı teröristlerin saldırısına uğrayan köy Irak'ta başkent Bağdat’ın kuzeyinde Selahattin ilinin Tuzhurmatu İlçesi'ne bağlı Türkmen Çardaklı Köyü. DEAŞ terör örgütünün kontrolünde olan ve daha sonra Irak ordusu ve peşmerge tarafından başlatılan operasyon sonrası teröristlerden temizlenen köy, IKBY peşmergelerinin eline geçti.

Selahattin ilinin Tuzhurmatu İlçesi'ne bağlı Türkmen Çardaklı Köyü.
Selahattin ilinin Tuzhurmatu İlçesi'ne bağlı Türkmen Çardaklı Köyü.

Dün akşam saatlerinde de Türkmen gazeteci Reşat Salihi, Türkmen Çardaklı Köyü’nün PKK’lı teröristler tarafından işgal edildiğini ve yolların kapatıldığını duyurdu. Salihi şu ifadeleri kullandı: "Dağ II filminde IŞİD'ten kurtarıp gururlandığınız Türkmen Çardaklı köyü var ya? Hah işte o köye şu an PKK'lılar girdi yolları kapttılar."

Kerkük’de savaşın ilk yıllarından itibaren ABD’nin izniyle PKK’lı teröristlerin barındığı biliniyordu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >