Daily Mail'den İngiltere'ye 'ilginç' yorum: Avrupa'nın hasta adamı

(Arşiv)
(Arşiv)

İngiltere merkezli Daily Mail gazetesi, İngiltere'nin koronavirüs mücadelesini eleştirdiği haberini "Avrupa'nın Hasta Adamı" başlığıyla servis etti. Sosyal medyada Osmanlı'nın son dönemine yapılan "hasta adam" benzetmesi hatırlatıldı, gazetenin haberi geniş yankı uyandırdı. Daily Mail'ın sonradan haberi kaldırdığı görüldü.

İngiltere'nin önemli gazetelerinden Daily Mail, ülkenin koronavirüsle mücadelesine atıfta bulunarak "Avrupa'nın Hasta Adamı" başlıklı bir haber yayınladı.

İngiltere: Avrupa'nın hasta adamı

Tepkiler üzerine daha sonra kaldırılan haberde Avusturya Sağlık Bakanı Rudolf Anschober'in sözlerine yer verildi.

Rudolf Anschober Avrupa ülkelerinin bulunduğu bir grafiği sundu
Rudolf Anschober Avrupa ülkelerinin bulunduğu bir grafiği sundu

Bir basın toplantısında konuşan Anschober Avrupa ülkelerinin salgında durumunu gösteren bir grafik sundu, Avusturya ile diğer ülkeler arasındaki "büyük farklara" işaret etti. Grafiğe göre son 10 gün içerisinde günlük vaka artışı en fazla olan ülke İngiltere, en az olan ülke ise Avusturya'ydı. Bakan Anschober, İngiltere konusundaki endişelerini de dile getirdi.

Daily Mail de Avusturya Sağlık Bakanı'nın İngiltere hakkında söylediklerini manşete taşıdı, İngiltere Sağlık Bakanı'nı eleştirdi. Gazete, İngiltere'yi kastederek "Avrupa'nın Hasta Adamı" manşetini attı.

Sosyal medyada, bir asır önce Osmanlı'ya "hasta adam" dendiği hatırlatıldı, Daily Mail'ın haberi birden dünya gündemine taşındı.

Avusturya basınından ilginç 'yorum'

Öte yandan, Avusturya basını da Daily Mail'ın "hasta adam" haberine atıfta yaparak, "Korona patlaması sonrası uyarı: Anschober İngiliz medyasında geniş yer aldı" manşetini attı.

Avusturya medyasının Daily Mail'ın haberini farklı açıdan yorumlaması espri konusu oldu, "Avusturya durumu yanlış anladı" yorumu yapıldı.

İngiltere'de son durum nedir?

  • Şu ana 103 bin 93 dek kişinin Covid-19'a yakalandığı ülkede 13 bin 729 kişi hayatını kaybetti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >