Damla ekran tasarımına işlevsellik kazandıran uygulama: Notch Pie

Damla tasarım. Fotoğraf: Android Authority.
Damla tasarım. Fotoğraf: Android Authority.

Notch Pie isimli mobil uygulama, damla ekran tasarımlı akıllı telefonlarda ölü alanın verimli kullanılmasını sağlıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Akıllı telefon üreticileri ekran / çerçeve oranını artırmak için yeni çözümler geliştiriyor. Kenar çıtaların inceltilmesi; çentik ya da damla tasarımına geçilmesi gördüğümüz ilk çözümlerdi. Daha sonrasında ön kamerayı gizlemek için açılır kapak tasarımlı ürünler de karşımıza çıktı. Şimdi de ekran altına gömülen kameralar fazlasıyla konuşuluyor.

Böylece ekranda damla tasarımın çevresi şarj göstergesi olarak kullanılabiliyor.
Böylece ekranda damla tasarımın çevresi şarj göstergesi olarak kullanılabiliyor.

Kullanışlı hale geliyor

Ancak genel ortalamaya bakıldığında ise şirketlerin büyük bölümü çentik ya da damlatasarımını devam ettiriyor. Dolayısıyla bu tasarımların kullanıcıya hoş gözükmesi şart. Evet; şu ana kadar Samsung başta olmak üzere birçok akıllı telefon üreticisinin özel duvar kağıtlarıyla bu tasarımı daha 'sevimli hale getirmek' için çaba sarf ettiğini gördük.

Notch Pie uygulaması ise damla ekran tasarımlarının işlevsel noktaya gelmesi için yeni bir sistem geliştirmiş. Uygulamada damla tasarımın çevresi şarj gösterge aracı olarak optimize edilebiliyor. Göze gayet hoş göründüğünü söylemek mümkün.

Bu bölge şarj tamamen doluyken yeşil, şarj azaldığında ise kırmızı renkle aydınlanarak kullanıcıyı bilgilendiriyor. Şu anda uygulama yalnızca XDA web sitesinden ya da geliştiricinin Google Drive hesabından yüklenebiliyor. Denemeye değer.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >