Dark Phoenix'in yönetmeni başarısızlığı kabul etti: Bu benim suçum

En kötü gişe açılışına imza atan X-Men: Dark Phoenix filmi eleştirmenlerin olumsuz  söylemlerine maruz kaldı.
En kötü gişe açılışına imza atan X-Men: Dark Phoenix filmi eleştirmenlerin olumsuz söylemlerine maruz kaldı.

ABD yapımı filmlerden biri olan X-Men serisinden tanıdığımız Dark Phoenix, 2019 yılının merakla beklenen filmleri arasında gösteriliyordu.

Başrolünü Game of Thrones'tan Sansa karakteriyle tanıdığımız Sophie Turner'ın üstlendiği film, bugüne kadar yayınlanan on iki X-Men filmi arasında en düşük açılış gişesini elde etti.

20th Century Fox yapım şirketinin imzasını taşıyan filmin yönetmeni Simon Kinberg bir açıklama yaparak başarısızlığı üstlendi. Kinberg yaptığı açıklamada, ''Bu benim suçum'' ifadelerini kullandı.

X - Men serilerinden biri olan Dark Phoenix son zamanların en kötü gişe rakamını elde etti. Game of Thrones dizisinde 8 yıl boyunca Sansa Stark karakteriyle karşımıza çıkan Sophie Turner filmde başrolü üstlendi. Ancak film buna rağmen izleyicilerini hayal kırıklığına uğrattı. Dark Phoenix filmi serinin en kötü açılış yapan yapımları arasında yer aldı.

Filmi yönetmenliğini yapan Simon Kinberg başarısızlıkla ilgili bir açıklama yaparak kendisini suçladı.

'Bu benim suçum'

X-Men serisinin gişe başarısının gittikçe azalmasıyla birlikte filmin yönetmeni Simon Kinberg, bu konuyla ilgili olarak kendini suçladı. Filmin yönetmeni Kinberg yaptığı bir açıklamada, “Film, seriyi önceden izlemiş olanlarla da izlememiş olanlarla da herhangi bir bağ kurmadı. Bu da benim suçum” ifadelerini kullandı.

Dark Phoenix,Kinberg’in yıllarca serinin yazarlığını yapmasından sonraki ilk yönetmenlik deneyimi oldu.

Filmde Sophie Turner başrol olarak karşımıza çıkıyor
Filmde Sophie Turner başrol olarak karşımıza çıkıyor

X - Men filmler serisi

X - Men , Marvel Comics'in çizgi roman serisinden sinemaya uyarlandı. 2000 yılında yayınlanan film 12 tane serisi var. Bu serilerin hikayeleri ve kadrosu bir öncekine göre sürekli farklılık gösteriyor. Aşağıda serinin tüm filmlerine göz atabilirsiniz.

X-Men - 2000

IMDb puanı: 7.4
IMDb puanı: 7.4

Cyclops, Jean Grey, Wolverine gibi aşina olduğumuz karakterler üzerinden ilerleyen film ekip arasında bolca tartışmaların olduğu, gizem dolu sahneleri barındırıyor. Filmde dikkat çelen unsurlardan birisi ise karakterlerin giydiği üniformalar oldu.

X-Men 2 (2003)

IMDb puanı: 7.5
IMDb puanı: 7.5

X - Men 2 devam filmi olarak serinin geneline baktığımızda sönük kalsa da izlenmesi gereken yapımlar arasında yerini alıyor.

X-Men: The Last Stand (2006)

IMDb puanı: 6.7
IMDb puanı: 6.7

Serinin bir diğer yapımı olan The Last Stand filminde yönetmen değişikliğine gidildi. Film halk ve mutantlar arasında geçen uyuşmazlığı anlatıyor.

X-Men Origins : Wolverine (2009)

 IMDb puanı: 6.6
IMDb puanı: 6.6

Marvel ve X-men evreninin en bilinen karakterlerinden biri olan Wolverine’in nasıl Wolverine olduğunu ve hayatındaki dönüm noktalarını anlatan, X-men serisinin en önemli yapımlarından birisiX-Men Origins : Wolverine'dır.


X-Men: First Class (2011)

IMDb puanı: 7.7
IMDb puanı: 7.7

Çizgi roman uyarlaması olan bu film ise, X-Men’in çocukluk dönemi diyebileceğimiz zamanları bize aktarıyor. 2011 yılında çıkan bu filmde Profesör X, Magneto, Mystique ve Emma Frost gibi karakterleri sık sık görüyoruz X-Men’in ilk zamanlarına şahitlik ediyoruz.

The Wolverine (2013)

 IMDb puanı: 6.7
IMDb puanı: 6.7

Film Wolverine Japonya’ya gidişini anlatıyor. Daha önce hiç bilmediği bir yerde adını bile duymadığı düşmanlarla savaşmak zorunda kalır.

X Men: The Days Of Future Past (2014)

 IMDB puanı: 8.8
IMDB puanı: 8.8

Film Wolverine'nın geçmişe gidip ve olası bir kaosun önüne geçmek için görevlendirilmesini anlatıyor. Tüm dünya için önemli bir olayı değiştirmeye çalışan Wolverine, Quicksilver gibi X-Men dünyasının çok sevilen karakterlerinden biriyle karşılaşır.

X-Men: Apocalypse (2016)

IMDb puanı: 7. 0
IMDb puanı: 7. 0

Dünyayı tamemen yok edip yeni bir dünya kurma amacında olan Apocalypse, X-Men ekibiyle karşı karşıya gelir.

Destansı savaşların olduğu, aksiyonu bol olan film; zamanın nasıl geçtiğini anlayamadan tek solukta izlenebilecek filmler listesinde yer alıyor.

Deadpool (2016)

IMDb puanı: 8.0
IMDb puanı: 8.0

Çoğu kişiye göre X-Men evreninin en esprili ve eğlenceli filminden olan Deadpool, listedeki hiçbir filmde olmayan özgün nüanslara sahip.Ciddiyetten uzak, bol bol seyirciyle diyaloga giren seyircilerin beğenisini kazandı.

Logan (2017)

IMDb puanı: 8. 1
IMDb puanı: 8. 1

Old Man Logan adlı çizgi romandan uyarlanan bu film, Wolverine’in artık yaşlılık zamanlarını anlatıyor. Akıl sağlığını yitirmiş olan Professor X ve küçük bir kızla yeni bir maceraya çıkan Logan, bu sefer hayatta kalma amacıyla hareket ediyor.

Deadpool 2 (2018)

IMDb puanı: 8.0
IMDb puanı: 8.0

Aynı şekilde mizahi açıdan en çok besleyen X-Men filmlerinden olan Deadpool 2 ilk filmindeki havayı aynı şekilde, izeyicilerle buluşturmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda X-men serisi içinde en komik filmlerden biri diyebiliriz.

X-Men Dark Phoenix (2019)

IMDb puanı: 5.9
IMDb puanı: 5.9

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / CEOTUDENT.COM