Darülbedayi'nin son temsilcilerinden biri daha aramızdan ayrıldı

Türk tiyatrosunun yaşayan efsanelerinden Gönül Ülkü Özcan, dün akşam saatlerinde vefat etti. Acı haberi; sanatçının oyuncu torunu Tarık Ündüz verdi.

Darülbedayi tiyatrolarının çocuk yaştan bu yana temsilcisi, eşi Gazanfer Özcan ile geleneksel tiyatro'dan modern tiyatroya geçişin öncü isimlerden olan Gönül Ülkü Özcan, dün akşam saatlerinde Silivri'de ki evinde vefat etti. Üzücü haberi alan sevenleri ve sanat camiasından birçok isim duydukları üzüntülerini belirterek, sanatçının ailesine destek oldu.
Gönül Ülkü Özcan hakkında
Küçük yaşta, ailesinin desteğiyle 1947 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü'ne girdi. 1962'de Gazanfer Özcan'la evlenene kadar Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurdu. 2002 yılındaki rahatsızlığına kadar kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003 yılında yeniden sahnelere dönen sanatçı, az sayıda sinema filminde de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı bir diziyi eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynadılar. Ünlü tiyatro oyuncusu Gönül Ülkü Özcan 2 Kasım 2016'da İstanbul'da 85 yaşında hayatını kaybetti.
Gönül Ülkü Özcan hakkında Küçük yaşta, ailesinin desteğiyle 1947 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü'ne girdi. 1962'de Gazanfer Özcan'la evlenene kadar Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurdu. 2002 yılındaki rahatsızlığına kadar kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003 yılında yeniden sahnelere dönen sanatçı, az sayıda sinema filminde de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı bir diziyi eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynadılar. Ünlü tiyatro oyuncusu Gönül Ülkü Özcan 2 Kasım 2016'da İstanbul'da 85 yaşında hayatını kaybetti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >