Davos zirvesi bugün başlıyor

Güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı zirvenin sadece ek güvenlik önlem maliyeti 9 milyon doları buluyor.

İsviçre'nin Davos kasabası bu hafta bambaşka bir kimliğe bürünüyor. Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Davos zirvesi başlıyor. 17-20 Ocak tarihlerinde yapılacak foruma Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katılacak.

Zirveye 30'dan fazla devlet başkanı ve başbakan da iştirak edecek. Şi Cinping, Çin'in Davos'a katılan ilk devlet başkanı olacak. Şi'nin yanı sıra İngiltere Başbakanı Theresa May, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroshenko ve Rusya Başbakan Yardımcısı Olga Golodets de katılımcılar arasında bulunuyor.

Toplantıya, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü Roberto Azevedo, IMF Başkanı Christine Lagarde, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörü William Lacy Swing ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryder de katılacak.

9 milyon dolarlık güvenlik


Kasabayı ziyaret edecek iş ve siyaset dünyasından liderler için kontol noktaları, uçuş kısıtlamaları gibi tedbirler yürürlüğe kondu. Güvenlik güçleri de yoğun önlemler alıyor. İsviçreli güvenlik yetkilileri, ek güvenlik önlemlerinin maliyetinin 9 milyon doları bulduğunu belirtti.

Türkiye'den 2 lider "Genç Küresel Lider"

Dünya Ekonomik Forumu, bu yıl için 86 kişiyi "Genç Küresel Lider" ilan etti. Bunlar arasında Türkiye'den McKinsey ortağı Bengi Korkmaz ve Trendyol adlı internetten alışveriş sitesinin kurucusu ve üst yöneticisi Demet Mutlu da yer aldı.





Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >